Germanos: Creştere cu 91% a vânzărilor de accesorii handsfree cu Bluetooth

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 19 mai 2009

Retailerul de telecomunicaţii, Germanos Telecom România, parte a grupului Cosmote, a înregistrat o creştere cu 91% a volumului de vânzări de accesorii handsfree cu Bluetooth în timpul primelor 4 luni din 2009, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, informează un comunicat al companiei.

Această creştere în volum a însemnat şi o mărire de 52% în valoare.

Accesoriile de telefonie mobilă - hands-free cu fir şi hands-free cu Bluetooth, car-kit-uri, huse pentru telefoane mobile, carcase, baterii, încărcătoare de maşină, încărcătoare de voiaj, suporturi de date (cabluri, memorie flash USB, etc.) şi suporturi auto pentru telefonul mobil - reprezintă aproximativ 7% din valoarea vânzărilor medii lunare ale Germanos.

Ponderea valorii accesoriilor a crescut de la aproximativ 5% în primul sfert al anului 2008 la aproximativ 7% în primul sfert al anului 2009. Acest lucru reprezintă un plus de 30% şi este rezultatul creşterii cererii de accesorii pentru fiecare telefon vândut, cum ar fi: Bluetooth, încărcătoare de maşină, cabluri de date, carcase etc.

Categoria Bluetooth reprezintă 60 la sută din valoarea totală a accesoriilor vândute lunar. Germanos oferă tuturor consumatorilor o largă varietate de terminale cu Bluetooth şi anume peste 27 de modele, de la 69 de lei la 319 lei (TVA inclus).

În acelaşi timp, vânzările de carduri de date au crescut la Germanos cu 15% ca valoare, în primele 4 luni ale anului 2009, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008.

"Segmentul accesoriilor de telefoane mobile are o dinamică spectaculoasă şi din acest motiv putem spune că există mai multe tendinţe ce caracterizează această piaţă. Sistemele cu fir sunt înlocuite din ce în ce mai mult de cele fără fir, cu tehnologia Bluetooth. Tehnologia Bluetooth câştigă teren şi în ceea ce priveşte transferul de date, înlocuind clasicul cablu de date. Expertiza Germanos a depăşit categoria terminalelor mobile şi consumatorii beneficiază de o largă varietate de accesorii care completează oferta de terminale. Noi tehnologii Bluetooth sunt introduse permanent pe piaţă, dintre acestea cele mai cunoscute la această oră fiind: A2DP (redare în format stereo), Multipoint (conectare la două dispozitive simultan) sau Quick-Pair (conectare rapidă cu dispozitivele). Tehnologiei i se adaugă un design elegant al accesoriilor, cu uşurinţă în utilizare," a declarat Cosmin Vintilă, Accessories Product Manager - Germanos Telecom România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb