În 2024, iBanFirst, furnizor de servicii de schimb valutar şi plăţi internaţionale, a înregistrat rezultate solide în România, raportând un volum de tranzacţii internaţionale de 1,38 miliarde de euro, cu 75% mai mult faţă de anul anterior. Potrivit comunicatului remis redacţiei, creşterea a fost susţinută de interesul sporit al firmelor de import-export pentru soluţii digitale.În acelaşi timp, plăţile internaţionale prin platformă au crescut cu 42%, iar tranzacţiile de schimb valutar cu 57%.
"Creşterea noastră excepţională în România din ultimul an a depăşit cu mult aşteptările", declară Alin Latu, Country Manager iBanFirst România şi Ungaria. "România este una dintre cele mai dinamice pieţe ale iBanFirst în ceea ce priveşte indicatorii cheie. Acest lucru demonstrează că firmele locale preţuiesc abordarea noastră care îmbină tehnologia cu expertiza locală. Rămânem dedicaţi în a susţine IMM-urile româneşti să se dezvolte pe plan internaţional, oferindu-le instrumentele financiare şi consilierea personalizată de care au nevoie."
iBanFirst revoluţionează tranzacţiile financiare pentru IMM-uri prin combinarea tehnologiei de ultimă generaţie cu expertiza locală. Platforma sa digitală permite tranzacţii internaţionale instantanee în peste 30 de valute, cu costuri reduse şi monitorizare în timp real. Echipa locală de specialişti forex ajută companiile să-şi protejeze marjele de profit şi să-şi menţină competitivitatea pe pieţele globale, prin consultanţă personalizată şi strategii de management al riscului valutar.
În 2024, veniturile iBanFirst România au fost structurate astfel: 65% din plăţi internaţionale spot şi 35% din soluţiile de hedging. Plăţile spot au oferit IMM-urilor flexibilitate operaţională, iar serviciile de hedging au reflectat o transformare strategică a companiilor româneşti, ajutându-le să gestioneze proactiv riscurile financiare.
În 2024, iBanFirst România a atras 300 de clienţi noi şi şi-a extins portofoliul cu 47%, ajungând la un total de peste 500 de companii, cu 2,18 milioane de euro în venituri recurente anuale. La nivel grup, iBanFirst a înregistrat venituri de 65 de milioane de euro, în creştere cu 30% faţă de 2023, iar în 2025, fintech-ul intenţionează să îşi extindă operaţiunile prin deschiderea de birouri în două noi ţări.