ÎN LIPSA UNUI ACORD CU PRIVIRE LA BREXIT: Trei miniştri pledează pentru amânarea ieşirii Marii Britanii din UE

L.I.
Internaţional / 23 februarie 2019

Greg Clark, Amber Rudd şi David Gauke (Sursa foto: Twitter)

Greg Clark, Amber Rudd şi David Gauke (Sursa foto: Twitter)

Trei miniştri britanici au pledat, astăzi, pentru o amânare a concretizării Brexit, programată pe 29 martie, în cazul neadoptării la timp a Acordului de retragere de către Parlamentul de la Londra, informează AFP şi EFE.

Ministrul britanic pentru mediul de afaceri Greg Clark, cel care deţine portofoliul Muncii, Amber Rudd şi ministrul Justiţiei, David Gauke, se opun în mod deschis scenariului unei ieşiri a Marii Britanii din UE fără acord, opţiune pe care premierul Theresa May refuză să o excludă.

"Sperăm că Parlamentul va recunoaşte necesitatea de a părăsi UE cu acord pe 29 martie", afirmă aceştia într-un articol publicat de tabloidul Daily Mail.

"Dacă nu se înregistrează progrese săptămâna viitoare, opinia care se conturează în Parlament este clară: ar fi mai bine (...) să amânăm data de plecare decât să părăsim Uniunea într-un mod dezordonat pe 29 martie", consideră cei trei membri ai facţiunii considerate pro-europene din Cabinetul britanic.

Potrivit acestora, lipsa unui acord ar putea "afecta" serios economia ţării şi ar putea ameninţa "integritatea" Regatului Unit.

AFP aminteşte că orice cerere de amânare trebuie aprobată de celelalte 27 de state membre ale Uniunii Europene.

După respingerea masivă a acordului de către parlamentarii britanici în ianuarie, premierul Theresa May încearcă să renegocieze cu Bruxelles o nouă versiune a tratatului, fără succes însă până în prezent.

May doreşte "modificări obligatorii" ale "plasei de siguranţă", clauza de backstop privind frontiera nord-irlandeză, ale cărei prevederi au stârnit nemulţumiri în Marea Britanie şi care este menită să menţină deschisă graniţa cu Irlanda după Brexit.

"După luni de incertitudine, este timpul ca parlamentarii să recunoască necesitatea unui acord, să accepte că este singurul acord posibil şi să îl susţină", insistă Amber Rudd, Greg Clark şi David Gauke.

De la referendumul prin care cetăţenii britanici au optat pentru a părăsi UE, în urmă cu mai bine de doi şi jumătate, guvernul de la Londra a cheltuit 104 milioane de lire sterline (120 milioane de euro) pentru servicii de consultanţă necesare pregătirii ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar, potrivit unei analize BBC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb