ÎN SEPTEMBRIE, INS: Au fost sacrificate mai multe animale şi păsări decât în august

V.B.
Companii #Agro-alimentar / 7 noiembrie 2014

Numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi masa lor în carcasă au crescut la toate speciile în septembrie faţă de august, transmite astăzi Institutul Naţional de Statistică (INS).

În comparaţie cu septembrie 2013, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a crescut la porcine, ovine şi caprine şi la păsări, dar a scăzut la bovine. Totodată, masa în carcasă a acestora a crescut la toate speciile.

Astfel, numărul total de bovine sacrificate şi masa lor în carcasă au crescut, în septembrie faţă de august, cu 23,3%, respectiv cu 24,9%. În unităţile industriale specializate, numărul de bovine sacrificate şi masa lor în carcasă au urcat cu 8,3%, respectiv cu 6,5%. În septembrie 2014, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 24,5% din totalul sacrificărilor de bovine.

Numărul total de porcine sacrificate şi masa lor în carcasă au crescut cu 11,6%, respectiv cu 9,9%. În luna septembrie 2014, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 86,8% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi masa lor în carcasă au urcat cu 5,2%, respectiv cu 6,5%.

Totalul de ovine şi caprine sacrificate şi masa în carcasă a acestora au crescut cu 12,4%, respectiv cu 16,4%. Tăierile în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 5,9% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine. În acest tip de unităţi, numărul de ovine şi caprine sacrificate a rămas constant, iar masa lor în carcasă a cunoscut un avans de 18,2%.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi masa în carcasă a acestora au crescut cu 4,6%, respectiv cu 10%. În unităţile industriale specializate, au fost realizate 85% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au urcat atât la numărul de păsări sacrificate (cu 2,2%), cât şi la masa în carcasă (cu 12,7%), se mai arată în comunicatul INS.

În septembrie 2013-septembrie 2014, totalul de bovine sacrificate s-a diminuat cu 3,6%, dar masa lor în carcasă s-a majorat cu 1,7%. Numărul sacrificărilor de bovine în unităţile industriale specializate a rămas constant, iar masa lor în carcasă a coborât cu 3,9%.

Numărul total de porcine sacrificate şi masa în carcasă a acestora au crescut cu 10,4%, respectiv cu 10,3%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au crescut atât numeric (cu 10,7%), cât şi la masa în carcasă (cu 11,7%).

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi masa lor în carcasă au crescut cu 3,2%, respectiv cu 2,4%. Numărul sacrificărilor de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi masa lor în carcasă au crescut cu 19%, respectiv cu 24,6%.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi masa în carcasă a acestora au crescut cu 11,4%, respectiv cu 14,4%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri atât la numărul păsărilor sacrificate cât şi la masa în carcasă a acestora cu 11,4%, respectiv cu 16,9%, conchide INS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb