Iohannis respinge din nou numirea Olguţei Vasilescu la Ministerul Dezvoltării

Emma Pană
Politică / 7 februarie 2019

Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis astăzi o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care anunţă respingerea numirii Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

"Am decis să resping propunerea de numire a doamnei Lia Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice", se arată în scrisoare.

Şeful statului îi solicită premierului să facă o altă propunere pentru funcţia respectivă.

"În consecinţă, în conformitate cu dispoziţiile art. 85 alin. (2) din Constituţie şi ţinând seama de jurisprudenţa Curţii Constituţionale urmează să înaintaţi o altă propunere pentru funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care, în mod necesar, pe lângă respectarea condiţiilor prevăzute de lege, ar trebui să răspundă şi cerinţelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experienţa în materie, instruirea şi aptitudinile pentru funcţia în domeniu, reputaţia neştirbită şi moralitatea", a afirmat Iohannis, conform Agerpres.

Preşedintele a explicat că a respins numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării deoarece nu are pregătirea necesară pentru acest domeniu.

"Analizând activitatea persoanei propuse, astfel cum rezultă aceasta din documentaţia transmisă, constat că doamna Lia Olguţa Vasilescu nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă. De asemenea, din aceeaşi documentaţie constat că doamna Lia Olguţa Vasilescu nu are experienţa în materie necesară promovării şi gestionării politicilor publice guvernamentale la nivel naţional în domeniul complex al dezvoltării regionale şi administraţiei publice. Astfel, în calitate de primar, doamna Lia Olguţa Vasilescu nu a promovat şi nu a gestionat politici publice de nivel naţional, iar în calitate de parlamentar a desfăşurat activitate în comisii parlamentare care, prin obiectul de activitate, sunt direct legate fie de pregătirea sa profesională, respectiv domeniul culturii, artei şi mijloacelor de informare în masă, fie au legătură cu experienţa obţinută în calitate de ministru, respectiv domeniul muncii şi protecţiei sociale", a motivat el.

Potrivit şefului statului, Vasilescu a promovat în calitate de ministru al Muncii un cadru "lipsit de transparenţă" în relaţia cu societatea civilă şi în procesul de dialog social şi a avut o serie de declaraţii "controversate".

"Nu se poate ignora faptul că, în calitate de ministru al Muncii şi Justiţiei sociale, doamna Lia Olguţa Vasilescu a promovat un cadru lipsit de transparenţă în relaţia cu societatea civilă şi în procesul de dialog social, fără consultarea actorilor implicaţi", a evidenţiat preşedintele Iohannis.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. Daca O.Vasilescu ,ca primar ,nu a capatat cunostintele si experienta necesare unui ministru , cu atat mai putin fostul primar Iohannis le-a capatat pe cele necesare functiei de presedinte ! Logica nu e prea familiara presedintelui si consilierilor sai !

    1. Ministrul e numit. Primarul / președintele sunt aleși. Când numești pe cineva ... întotdeauna poți clama lipsa anumitor competente. La aleși nu se pune problema astfel. As zice ca nici tu nu prea ești prieten cu logica.

      Iohannis e prieten cu logica. Și bunul simț e prietenul lui Iohannis. Păcat că nu vrea să fie marioneta SRI. :)))))))))

      Mai degraba, problema lui Johannis este... ca daca Olguta a fost respinsa pe motive profesionale, atunci ce dracu sa mai zicem de Dancila, Toader si restul petardelor de acolo? Acum s-a trezit? Acest govern nu trebuia sa existe niciodata, trebuia sa puna prim ministru propriu, ca Basescu, sau sa faca din nou alegeri. A cedat de 3 ori Johannis, si uite unde am ajuns - din lac in put.

    Cugetarea în cur ajatoare pentru Olga Vasilescu, a lui Napoleon Bonaparte, nu are aplicabilitate . NU ORICE SOLDAT POARTĂ ÎN RUCSAC BASTONUL DE GENERAL ! Bastonul din sacul soldatului OLGA VASILESCU este bastonul generalului DRAGNEAC, un baston tocit și ruginit, un baston expirat și fără valoare. Președintele IOHANNIS ... și noi, ȘTIM ASTA !

    Cat e Psd de mare si se cramponeaza in aceeasi oameni ?

    1. PSD are mulți oameni, de asta i-a nimerit pe Grindeanu și pe Tudose de la SRI. Pe ăștia i-a numit Iohannis. :)))))))))

    Întrebare pentru președinte Domnule președinte nu mai aveți pasta în pix pentru procurorul care a instrumentat dosarul de la Colectiv după 3 ani de investigații a plecat liniștit cu buna pensie acasă și nimeni nu știe ce a fost acolo Dar aici am înțeles prima data după Constitutie aveți voie sa refuzați A hotărât CCR și iar și iar Dacă dumneavoastră ca președinte nu respectați Constituția ce sa mai zicem de ceilalți Noi care plătim taxe și impozite nu avem voie sa va întrebam de ce nu ne respectați pe noi și tara noastră Aici este vorba de bunul mers al tari și nu ne mai tara precum pârtia de schi de la Păltiniș Nu va mai convine faceți un pas înapoi Demisia Mergeți înapoi în Germania poate va simțiți mai confortabil ca la noi

    1. EȘTI DEȘTEPT, CURSIV ȘI PLIN DE CUNOȘTINȚE. ȘI AI CONVINGERI POLITICE ... DE INVIDIAT. SIGUR EȘTI din PSD sau un SPECIMEN UMAN EXPIRAT. BRAVO, MICULE CĂȚELUȘ ! ...

      A uitat să-l întrebe pe Iohannis dacă îl menține în funcție pe Augustin Lazăr ca să nu ajungă la pârnaie Carmen Iohannis.

      ...Lasa BUNUL mers al tari... Nu vezi cum merge ??? Nici un Guvern n-a avut "performanta" de a nu avea Buget pe anul in curs.pana la aceasta data. Exista LEGE care sa precizeze pana cand trebuie sa se prezinte Bugetul in Parlament.???? Da exista. Si atunci pun intrebarea de ce nu se respecta legea >>?? Pana in 15.nov.2018 trebuia ca Bugetul pe 2019 sa fie la Parlament. Guvernul nu a respectat o lege....trebuie NORMAL sa-si dea DEMISIA deoarece nu a respectat LEGEA.

      PS Asa ca lasati voi magariile cu numirea ministrilor si tot felul de comparatii si diversiuni... Proverbul Romanesc Nu vedea paiul in ochiul altuia vezi barna in ochiul tau..In final mai stati putin ...deoarece Bugetul n-o sa treaca de Parlament...si in aceste conditii.....cade Guvernul. 

      Parlamentul a adoptat bugetul de stat pe 2009

      Vineri, 20 februarie 2009 :)))))))

      P.S. Propaganda securistă, cine ie pă primu loc? Miluță Boc!!! 

      DA ! Poate până te arestează pe tine, înfricatule politruc sau specimen uman naiv !

      Nu, d-na Carmen Iohannis va merge la pârnaie. :))))))))))

      Să sperăm, SRI are nevoie de reforme serioase. Jocul greșeala așteaptă. :)))))))))

      Se vede ca ai minte putina nenicule ! 1.Mergi un drum pana la Sibiu, si compara cu ce vezi acum, cu ce era acolo in 1990 si fa o diferenta ;(asta in cazul ca ai fost acolo pana in 1990)

      Aceasta enorma diferenta, in bine, s-a realizat pe vremea mandatelor de Primar ale d-lui Iohannis. 2.Cauta datele statistice si vezi ce procent mic de romani - Sasi sunt in Sibiu, fata de intreaga populatie a acestui minunat MUNICIPIU, si raspunde la urmatoarea intrebare : cum de au ales ca Primar Sibienii, atatia ani de zile, un roman minoritar- SAS ?  

      3. Cu ce drept propui sa plece inapoi in Germania, cand d-lui este nascut in Romania, asa cum esti nascut si dumneata ? 

      4. Ce bine ar fi daca toti Sasii ar fi ramas in Romania - aici unde s-au nascut - ca un bun

      exemplu de felul cum s-au integrat, cum au muncit si cum au cooperat cu romanii majoritari ; aceasta ca o comparatie cu alte minoritati, din pacate ! 

      1. Guvernul Tăriceanu a pompat bani în zona Sibiului, capitală europeană.

      2. Au fost prostiți de propaganda securistă. Iohannis s-a dovedit, în instanță, a fi un escroc. În viața reală se vede pe el neuronul stingher. 

      3. Să stea, România va construi pușcării noi.

      4. Irelevant. 

    Nu vad vre-o mare sclipire la Olga . Nu știu de ce se cramponează PSD de aceasta numire. Un partid mare că PSD are oameni valoroși care pot prelua aceste funcții. Nici Mircea Drăghici nu este o mare valoare. PSD trebuie să meargă înainte cu oameni bine pregătiți. Președintele cred că a sesizat lipsa de experiență a celor doi și a făcut un serviciu PSD, care ar trebui sa profiterol de acesta și să demonstreze că are și alți oameni valoroși.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb