LIVIU DRAGNEA: "Iohannis practică şantajul pentru a prelua guvernarea"

M.D.
Politică / 18 mai 2018

"Iohannis practică şantajul pentru a prelua guvernarea"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, după întâlnirea cu premierul Croaţiei, că preşedintele Klaus Iohannis practică şantajul pentru a prelua guvernarea şi nu se poate avea niciun fel de relaţie cu şeful statului, informează News.ro.

Liviu Dragnea a declarat: "Mie mi se pare o acuzaţie dementă (acuzaţia de înaltă trădare - n.r.), nu o acuzaţie gravă. Această sesizare e concepută şi redactată la Cotroceni şi cred că, în foarte scurt timp, vom avea cu toţii acces la textul acestei plângeri. Vom constata cu toţii că a fost concepută la Cotroceni. Cu toţii vom vedea, în curând, sper, această plângere penală. O să ne dăm seama din textul ei de foarte multe lucruri. E vorba de dorinţa lui Klaus Iohannis de a prelua brutal guvernarea, ocolind alegerile democratice, preluând-o în urma unor ameninţări, practicând şantaj prin uneltele sale, punând presiune din ce în ce mai mare pe primul ministru al României, punându-l pe Orban să considere acte de înaltă trădare acţiunile externe ale unui prim-ministru ales democratic, care are întâlniri externe aşa cum are orice om din lumea democratică".

El a ţinut să precizeze că premierul croat merge liber prin lume, poate avea întâlniri oficiale, poate discuta liber despre domeniile de interes pe care le are Croaţia. "Aşa face orice premier oriunde în lume. Aici se pare că preşedintele României doreşte să aibă toată puterea şi controlul pe toate instituţiile statului într-un mod nedemocratic, brutal şi neconstituţional", a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă în acest context ar mai putea avea o relaţie instituţională cu preşedintele Iohannis, Dragnea a răspuns: "Nu se poate avea niciun fel de relaţie cu Klaus Iohannis. Doreşte să fie şeful statului, şeful românilor, dar noi nu putem avea o relaţie cu cineva care se consideră tătucul acestei ţări. Nu a venit nimic din partea Cotroceniului, absolut nimic, cel puţin în acest an şi jumătate. Cu toate solicitările făcute de mine, domnul Tăriceanu, primul ministru, nu a fost niciun demers de a ne convoca la o discuţie aşezată despre priorităţile majore ale României".

Liderul PSD a susţinut că este "aproape imposibil" de sperat că mai poate fi o relaţie instituţională cu preşedintele Iohannis, pentru că "la toate semnalele, invitaţiile la dialog, dorinţa de colaborare, nu a dat niciun răspuns".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb