Livrări sistate complet în Transnistria, iar rezervele sunt suficiente doar două zile

F. A.
Internaţional / 6 ianuarie 2009

Autorităţile de la Tiraspol anunţă sistarea completă de către Ucraina a livrărilor de gaze naturale către Transnistria, iar presa din regiune spune că Transnistria este prima victimă a "războiului gazelor".

Directorul companiei Tiraspoltransgaz, Nicolai Miţinski, a declarat că azi, la ora 10.00, Ucraina a sistat integral livrările de gaze naturale pentru Transnistria, deconectând staţia de gaze Grebenki de la graniţa cu regiunea transnistreană. În consecinţă, a fost oprită furnizarea de apă caldă către populaţie şi a început scăderea treptată a temperaturii în sistemele de încălzire în oraşele din regiune. Caloriferele din apartamentele transnistrenilor se vor răci şi va fi menţinută doar o temperatură minimă pentru ca sistemul să nu îngheţe, a declarat oficialul.

Directorul companiei Tiraspoltransgaz a mai declarat agenţiei Novîi Reghion că rezervele de care dispune Transnistria sunt suficiente doar pentru două zile. Partea transnistreană a anunţat Gazprom şi MoldovaGaz despre aceste evoluţii. În prezent se întreprind măsuri pentru restabilirea livrărilor de gaze, dar deocamdată fără succes, a declarat Nicolai Miţinski.

Vicepremierul Igor Dodon a declarat pentru NewsIn că şi centrala electrică de la Cuciurgan, situată pe teritoriul controlat de autorităţile transnistrene, a rămas fără gaze şi şi-a trecut producţia pe cărbune şi păcură. Principalul beneficiar al energiei electrice produse de centrala de la Cuciurgan este România.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb