Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a declarat, astăzi, în privinţa ordonanţei de urgenţă privind energia, că el este unul dintre susţinătorii ideii să existe o practică unitară la nivelul Uniunii Europene în domeniu şi aşteaptă o soluţie de reglementare de la Comisia Europeană, menţionând că doreşte ca prevederile acestui act normativ să fie prelungite până în 2025, relatează Agerpres.
"Sunt unul dintre susţinători, şi am şi spus acest lucru la Berlin, să existe o practică unitară la nivelul Uniunii Europene. Aşteptăm zilele acestea, că am înţeles că se discută şi la Comisia Europeană, şi cred că până la sfârşitul lunii o să închidem, eu îmi doresc ca totuşi această ordonanţă să o prelungim pe doi ani de zile, până în 2025, şi îmi menţin părerea că trebuie căutată o soluţie de reglementare", a afirmat Ciolacu la Parlament, întrebat când va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor ordonanţa pe energie.
El a spus că este posibil ca de la Comisia Europeană să vină o soluţie de reglementare.
"Tocmai v-am anunţat că de aceea nu ne-am grăbit, ca să aşteptăm (Comisia Europeană - n.r.). Poate de la Comisia Europeană vine o soluţie de reglementare, la fel pe doi ani", a afirmat Ciolacu, întrebat în legătură cu faptul că în acest timp se emit facturi de plată a energiei.
Ordonanţa de urgenţă 119/2022 privind energia a fost adoptată cu modificări de Senat pe 27 septembrie, fiind lărgită lista celor care beneficiază de preţ plafonat pentru consumul realizat până la 31 august 2023. În prezent, OUG 119/2022 se află la Camera Deputaţilor, care este for decizional.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.10.2022, 22:12)
Asteptati ca iarna vine peste noi... Bai Ciolacule voi nu aveti creiere???
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.10.2022, 22:46)
Așteptăm directivele și permisiunea de la stăpâni.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.10.2022, 08:47)
Hu hu slugilor. PSD, PNL si UDMR slugile UE.
4. Ce solutie, nene... ?
(mesaj trimis de anonim în data de 18.10.2022, 09:06)
Ce solutie, nene... ?
Adica, ce ar putea sa spuna aia.. ca sa implementam noi in tara..
Paradoxu drku: daca statul roman n-a putut in lunile de vara sa plateasca deconturile furnizorilor de energie si gaze, cum va putea la iarna cand consumurile cresc de 10x ???
Intreb si eu. Nu e vorba de barbut, cumva ?