OFICIAL UCRAINEAN:  "Pericolul ca Rusia să redeschidă un front nordic din Belarus este tot mai mare"

F.D.
Internaţional / 20 octombrie 2022

"Pericolul ca Rusia să redeschidă un front nordic din Belarus este tot mai mare"

Un oficial militar ucrainean de rang înalt, Oleksii Hromov, susţine că există un pericol tot mai mare ca Rusia să deschidă un nou front de război prin cooperarea cu Belarus, pe care îl va folosi pentru a sista livrările de echipament militrar către Ucraina, relatează CNN, potrivit News.ro.

"Ameninţarea ca forţele armate ruse să reia ofensiva pe frontul de nord este în creştere", a declarat Oleksii Hromov, un oficial de rang înalt din cadrul Statului Major Interarme, la o conferinţă de presă la Kiev.

"De data aceasta, direcţia ofensivei poate fi schimbată în (partea de vest) a graniţei belaruso-ucrainene pentru a tăia principalele artere logistice de furnizare a armelor şi echipamentelor militare Ucrainei din ţările partenere", a adăugat el.

Hromov a mai spus că forţele de apărare ucrainene "iau măsuri menite să asigure o acoperire fiabilă a frontierei statale a Ucrainei şi a oraşului Kiev din direcţia nord. În cazul în care inamicul decide să deschidă aşa-numitul al doilea front, şi anume să conducă acţiuni ofensive din Republica Belarus, vom fi pregătiţi pentru un răspuns adecvat".

Autorităţile din Belarus au negat orice plan de mobilizare, dar au organizat un număr mare de exerciţii de pregătire în acest an şi au anunţat recent că vor desfăşura o forţă comună cu trupele ruse.

Ultima dată când forţele beloruse şi ruse au organizat exerciţii comune, în luna februarie, multe dintre aceste forţe ruse au trecut graniţa cu Ucraina în drumul spre capitală.

Ucraina şi Belarus au o frontieră de 1.000 de kilometri, dar o mare parte din ea este slab populată şi foarte împădurită.

Belarus nu are o armată puternică din punct de vedere al cifrelor, însă perspectiva ca frontiera nordică să redevină o cale de trecere pentru forţele ruse ar fi un coşmar pentru forţele ucrainene.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Iar occidentul sa provoace al 3-lea

    razboi mondial si mai mare 

    1. Au fost 80 de ani fără război mondial,e cam.timpul.pentru WW III

      Vorbesti prostii,

      habar nu ai ce inseamna milioane de MORTI 

      Nu occidentul ataca

      A inceput de 8 luni, buna dimineata

    Sa redeschida mujicii un front nordic:-)? Cu ce, cu cine, si cand? In primul rand ca deja e prag de iarna, si mujicii aia rupti in fund nu au nici macar uniforme de iarna:-). Cu cine...ca mujicii se predau la ucrainieni in speranta ca in felul asta sa manance si ei o mancare calda, si sa nu mai doarma in frig, ploaie si in aer liber...si in sfarsit cu ce...pai nu au fost in stare sa faca mare branza in Martie, primavara, cand asa zisa coloana de blindate se intindea pe 60 km...Acum au mai ramas cu o mana de junk-uri de T64 si voi vreti sa-i speriati pe ucrainieni:-)? Matura cu voi intr-o saptamana de o sa trebuiasca sa mai faceti o mobilizare...nu stiu cu cine, ca aia care puteau sa mai faca ceva sunt deja "prin vecini":-)...mujicie, numele tau este dezastru si disperare

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb