Preţul gazelor din import a coborât la 89,92 lei/MWh

A. M.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 10 martie 2016

Preţul gazelor din import a coborât la 89,92 lei/MWh

Preţul mediu ponderat al gazelor naturale din import a fost, în luna decembrie, de 89,92 lei/MWh, cu doar 18% mai mare decât preţul gazelor de producţie internă de pe piaţa centralizată, care a coborât la 75,37 lei/MWh, potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Producţia internă de gaze naturale, în luna decembrie 2015, ce intră în consum, a reprezentat 92,41% din totalul surselor, primii doi producători, Romgaz şi OMV Petrom, acoperind 95,41% din această sursă, conform raportului ANRE.

Acesta mai arată că preţul gazelor de import, la începutul anului trecut, se ridicau la nivelul de 136 de lei pe MWh, fiind în creştere până la 142 de lei/MWh, preţ înregistrat în martie, apoi intrând într-o scădere constantă până în ultima lună din 2015.

În decembrie 2015, România a utilizat 7,5% gaze de import, spre deosebire de perioada dinaintea crizei economice, când România importa un sfert din consumul intern de gaze, informează sursa citată.

Preţul gazelor livrate de producători consumatorilor din piaţa reglementată, în ultima lună a anului trecut, a ajuns la 59,88 lei pe MWh, conform documentului.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va propune Fondului Monetar Internaţional (FMI) o liberalizare timpurie a pieţei gazelor pentru consumatorii casnici, având în vedere că preţurile pe pieţele internaţionale au scăzut foarte mult, a declarat, luni, preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, la Energy Business Summit.

Domnul Havrileţ a estimat, anul trecut, o scădere a preţului de producţie a gazelor naturale, până la 1 iulie 2016, cu 10% şi, în acelaşi timp, calendarul de liberalizare prevede o creştere cu 6 lei pe MWh pentru preţul gazelor plătit de consumatorii casnici începând cu această vară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb