PUTIN: "Moscova trebuie să înfrunte ameninţările reprezentate de apărarea antirachetă"

Andrei Stan
Internaţional / 20 noiembrie 2016

Vladimir Putin (Sursa foto: Facebook)

Vladimir Putin (Sursa foto: Facebook)

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova trebuie să înfrunte ameninţările la adresa securităţii naţionale reprezentate de apărarea strategică antirachetă, precum şi de un război informaţional, scrie Sputnik News.

"Sarcina noastră este să neutralizăm eficient orice ameninţări militare la adresa securităţii Rusiei. Inclusiv pe cele legate de crearea apărării antirachetă, de implementarea conceptului de atac global, de războaiele informaţionale", a spus liderul de la Kremlin, vineri, în cursul unei serii de întâlniri cu înalţi oficiali din industria apărării, potrivit News.ro.

Rusia îşi îndeplineşte toate obligaţiile internaţionale atunci când proiectează şi construieşte sisteme avansate de arme, a dat asigurări Putin.

Acesta a subliniat: "Astfel de progrese sunt făcute în Rusia, precum şi în alte ţării. Ne îndeplinim în mod consistent şi riguros obligaţiile internaţionale pe care şi le-a asumat Rusia la un moment dat".

Pe de altă parte, liderul de la Kremlin susţine că alte ţări nu şi-au îndeplinit obligaţiile, oferind ca exemplu sectorul apărării antirachetă, în care încearcă să obţină un avantaj unilateral. "În această privinţă, voi nota că vom continua să facem tot ce ne stă în putere pentru a asigura echilibrul strategic al forţelor. Considerăm tentativele de a-l schimba sau distruge extreme de periculoase", a adăugat el.

Statele Unite au operaţionalizat, în luna mai, baza sistemului antirachetă de la Deveselu, în valoare de 800 de milioane de dolari. Scutul antirachetă din Polonia va fi finalizat până la finele anului 2018, completând linia de apărare de pe flancul estic şi sudic al NATO.

Rusia a criticat în repetate rânduri sistemul, spunând că reprezintă o încălcare a tratatelor semnate şi pun în pericol echilibrul strategic în regiune. Mai mult, Moscova a ameninţat voalat România pentru că îl găzduieşte.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Putin bagă TEZAURUL în V³³ și gloanțe.

    “Russia is an important country. It is a military superpower. It has influence in the region and it has influence around the world,” outgoing President Obama said at a joint press conference with German Chancellor Angela Merkel in Berlin on Thursday.

     

    “And in order for us to solve many big problems around the world, it is in our interest to work with Russia and obtain their cooperation,” he continued, though he did say there are “some significant differences in how Russia views the world and how we view the world.” 

     

    Tonul pare diferit de cel din 2014 când numea Rusia o putere regională slăbită și impunea sancțiuni. 

    1. Sa nu il injure americanii daca de imbunatatesc relatiile cu dinozaurul T Rump:-) Daca ai timp draga Cristi C ai fi foarte util de consilier

    hotul striga hotii, minciuni specifice bolsevicilor; adica altii nu au voie sa isi construiasca sisteme de aparare contra agresiunilor rusiei ...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb