România are cel mai mic număr de firme nou înfiinţate din Uniunea Europeană

G.B
Miscellanea / 27 august 2021

România are cel mai mic număr de firme nou înfiinţate din Uniunea Europeană

Numărul de falimente ale companiilor din Uniunea Europeană (UE) a crescut cu 24% în al doilea trimestru al anului 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020. Totuşi, înregistrarea de noi companii a crescut şi cu 53% în această perioadă, potrivit G4media.

Datele au fost publicate pe 25 august de institutul de statistică al UE, Eurostat, indică faptul că "aceste comparaţii anuale arată că numărul înregistrărilor de noi companii a crescut cu 53% în al doilea trimestru al anului 2021, comparativ cu anul precedent, în timp ce numărul falimentelor înregistrate a crescut 24 la sută".

Eurostat subliniază că, în aceste statistici, s-a înregistrat o scădere a falimentelor în primele două trimestre ale anului 2020, când a început pandemia de COVID-19, iar scăderea mai pronunţată s-a datorat "măsurilor guvernamentale de sprijinire a companiilor în timpul crizei, care au permis companiilor evitarea acestui scenariu.

În variaţia trimestrială, oficiul statistic constată că, în al doilea trimestru al anului 2021, falimentele declarate în UE au crescut cu 1,8% faţă de primele luni ale acestui an, în timp ce înregistrările de noi companii au crescut cu 5,3% faţă de trimestrul anterior.

În general, potrivit Eurostat, a existat o "tendinţă de scădere a numărului de declaraţii de faliment", deşi cu unele creşteri între 2017 şi 2019, care au loc şi acum.

Şi după "scăderi considerabile în primul şi al doilea trimestru al anului 2020" legate de măsurile fiscale adoptate de ţări pentru a evita efectele economice ale pandemiei, "numărul declaraţiilor de faliment a urmat apoi o tendinţă ascendentă de la al treilea trimestru al anului 2020, care a continuat şi în al doilea trimestru al anului 2021", spune Eurostat.

În ceea ce priveşte numărul de noi înregistrări de companii, acesta a crescut în UE din 2015 până la sfârşitul anului 2019, potrivit Eurostat, care subliniază că "tendinţa a fost întreruptă de o scădere în primul şi al doilea trimestru al anului 2020, pentru a se recupera din nou în al treilea trimestru al anului 2020".

"A existat o uşoară scădere în al patrulea trimestru al anului 2020. Numărul înregistrărilor a arătat apoi o creştere foarte uşoară în primul trimestru al anului 2021 şi o creştere mai vizibilă în al doilea trimestru al anului 2021", adaugă raportul.

Portugalia, pe locul al doilea

Dintre statele membre, din datele disponibile pentru al doilea trimestru al anului 2021, cele mai mari creşteri trimestriale ale înregistrărilor de noi companii au fost observate în Irlanda (+213,6 la sută), Portugalia (+36,1 la sută) şi Slovacia (+19,7 la sută), în timp ce cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Bulgaria, Lituania (ambele -4,1 la sută) şi România (-3,5 la sută).

De asemenea, comparând al doilea trimestru al anului 2021 cu primul trimestru al acestui an, printre ţările UE pentru care sunt disponibile date, cele mai mari creşteri ale declaraţiilor de faliment au fost observate în Lituania (+21,5%), Slovacia (+20,3%) şi Estonia (+19,1 la sută), în timp ce cele mai mari scăderi au fost înregistrate în România (-35,5%), Polonia (-30,8%) şi Olanda (-6,3%).

În funcţie de activitate, biroul de statistică a declarat că, după o scădere accentuată a înregistrărilor de noi companii în toate domeniile economice, în primul şi al doilea trimestru al anului 2021, acest număr a crescut în special în activităţile de transport, informare şi comunicare, financiar şi asigurări.

În ceea ce priveşte falimentele, în al doilea trimestru al anului 2021 numărul declaraţiilor de faliment a crescut în principal în domeniul construcţiilor şi serviciilor de informare şi comunicare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb