SIEGFRIED MUREŞAN: "Cer Guvernului să negocieze o funcţie de vicepreşedinte al CE"

T.T.
Politică / 5 iulie 2019

Siegfried Mureşan

Siegfried Mureşan

Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureşan, solicită Guvernului României să negocieze o funcţie de vicepreşedinte al Comisiei Europene, spunând că ţara noastră are şansa de a obţine un portofoliu foarte important în viitoarea Comisie Europeană, având în vedere conjunctura europeană favorabilă ţării noastre.

"Vedem cum, săptămâna aceasta, în toate funcţiile importante din Uniunea Europeană au fost desemnaţi candidaţi din statele membre vechi, din vestul Europei. Germania a primit preşedinţia Comisiei Europene, Belgia, preşedinţia Consiliului European, Italia, preşedinţia Parlamentului European, Franţa a primit conducerea Băncii Centrale Europene, iar Spania, funcţia de Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate. De aceea, dacă va trece de votul Parlamentului European, preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va avea obligaţia de a balansa acest dezechilibru geografic în interiorul Comisiei Europene, adică să acorde portofolii importante nouă, ţările din Europa de Est. Inclusiv preşedintele în funcţie al Consiliului European, Donald Tusk, a subliniat ieri nevoia ca Europa de Est să primească funcţii-cheie la nivel european", scrie Siegfried Mureşan pe pagina sa de Facebook.

El precizează că, în plus, începând cu extinderea Uniunii Europene către Europa de Est, la 1 mai 2004, ţările din regiune au deţinut în permanenţă funcţii de vicepreşedinţi în cadrul Comisiei Europene. Estonia a avut de trei ori funcţia de vicepreşedinte, Slovacia, de două ori, iar Bulgaria şi Letonia, câte o dată.

"Această conjunctură favorabilă - faptul că echilibrul geografic cere ca Europa de Est să aibă funcţii importante în noua Comisie Europeană, faptul că, de la extinderea din 2004, Europa de Est a avut mereu vicepreşedinţi în Comisie şi faptul că România nu a avut încă nicio funcţie de vicepreşedinte al Comisiei, deşi este a doua cea mai mare ţară din Est - obligă Guvernul României să negocieze o funcţie de vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru ţara noastră. La nivelul Parlamentului European, noi, europarlamentarii români, am obţinut funcţii de conducere datorită votului acordat de alegători, dar şi pentru că ne-am demonstrat competenţa în faţa colegilor şi am ştiut să negociem. Aşadar, se pot obţine funcţii importante pentru România la nivel european, în plus, toate argumentele de mai sus sunt de partea noastră", mai scrie Mureşan.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bre, papagalule tonomat, Iohannis era cel prezent in negocieri. Ca este un prost si jumatate si nu il baga nimeni in seama, asta este realitatea. Ca tu, propagandist, intorci foaia si atunci mata omorata de Iohannis prin prea-putin talent, in tabara Guvernului, asta este ceea ce poti, securistule si traseistule.

    Preşedintele Klaus Iohannis va participa, marți, la o reuniune informală a Consiliului European, la Bruxelles, la care liderii UE vor avea discuţii preliminare despre candidaţii ce urmează să fie desemnaţi la conducerea instituţiilor europene, ținând cont de rezultatul alegerilor europarlamentare 2019. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb