SIEGFRIED MUREŞAN: "Start-up Nation, un semnal de alarmă pentru Guvernul Tudose"

Andrei Stan
Politică / 20 iulie 2017

Siegfried Mureşan

Siegfried Mureşan

Europarlamentarul cere Executivului să renunţe urgent la "măsurile care inhibă mediul de afaceri"

Deputatul european Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, solicită Guvernului României să renunţe urgent la măsurile din Programul de guvernare care "inhibă mediul de afaceri şi descurajează investiţiile în economie".

Potrivit unui comunicat al europarlamentarului, o dovadă că, în ţara noastră, există un mare apetit pentru înfiinţarea de noi afaceri şi că oamenii aşteaptă sprijinul statului pentru aceasta o reprezintă numărul neaşteptat de mare de proiecte înscrise în Programul "Start-up Nation".

Siegfried Mureşan a declarat: "Noul program de guvernare al PSD şi ALDE este unul construit pe considerente economice şi fiscale care inhibă investiţiile şi nu face altceva decât să slăbească din competitivitatea economiei şi să crească presiunea pe investitorii privaţi şi mediul de afaceri. Investiţiile sunt esenţiale pentru a avea creştere economică sustenabilă, iar interesul mediului de afaceri, în special al tinerilor antreprenori, pentru a porni sau a extinde o afacere este crescut, am văzut numărul mare, de peste 19.000 de proiecte înscrise la Programul «Start-up Nation». Mediul de afaceri are nevoie de un cadru fiscal stabil şi predictibil pentru a se dezvolta, nu de noi poveri fiscale şi administrative. De aceea, cer Guvernului României să renunţe urgent la măsurile din Programul de guvernare care descurajează mediul de afaceri să investească în economie şi să creeze astfel noi locuri de muncă. Aceste măsuri propuse de Guvernul PSD - ALDE oricum nu au fost validate în alegeri, ci introduse peste noapte, fără transparenţă şi consultări publice şi nu corespund cu realitatea economică şi cu aşteptările oamenilor după cum trebuie să se fi convins Guvernul şi odată cu Programul «Start-up Nation». Desfăşurarea activităţii economice în România nu trebuie să fie o povară nici pentru companiile deja existente în ţara noastră, nici pentru investitorii străini care plănuiesc să investească în România. Combaterea corupţiei, asigurarea unui cadru fiscal stabil, investiţiile şi respectarea regulilor fiscale trebuie să fie principalele obiective ale unui guvern responsabil".

Deputatul european a precizat: "O prioritate pentru Guvern trebuie să fie şi atragerea fondurilor europene destinate IMM-urilor, investiţiilor în infrastructură, cercetare, inovare, deoarece acestea sunt principalele domenii care generează locuri de muncă. Doar prin investiţii în aceste domenii putem stimula creşterea economică şi tocmai de aceea, ca negociator-şef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din 2018, am cerut şi am obţinut în proiectul de buget european creşterea alocărilor în aceste domenii. Guvernul României va trebui să depună eforturi să atragă toate fondurile europene pe care Uniunea Europeană ni le pune la dispoziţie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb