Venezuela: Tensiuni noi între Guaido şi Maduro

A.P.
Internaţional / 15 mai 2019

Juan Guaido (Sursa foto: Twitter)

Juan Guaido (Sursa foto: Twitter)

Juan Guaido a acuzat guvernul venezuelean că a încercat să închidă un congres, după ce forţele de securitate le-au interzis deputaţilor din opoziţie să intre în Adunarea Naţională marţi, la două săptămâni după revolta nereuşită a liderului opoziţiei contra preşedintelui Nicolas Maduro, anunţă AFP.

Deputaţii au declarat că membrii Gărzii Naţionale, care asigură securitatea clădirii, împreună cu poliţia şi agenţii de informaţii SEBIN au blocat accesul la Adunarea Naţională controlată de opoziţie.

Manuela Bolivar a declarat pentru AFP: "Agenţii SEBIN, folosind scuza că există un dispozitiv exploziv în cadrul instalaţiilor, au preluat palatul federal. Suntem înconjuraţi de agenţi de informaţii ".

Juan Guaido a declarat că forţele de securitate au folosit "forţa brută", menţionând că acest congres a fost "ocupat militar". Guaido a încercat să încurajeze o revoltă împotriva lui Maduro pe 30 aprilie, dar numai în jur de 30 de membri ai forţelor armate i s-au alăturat lui, iar revolta a izbucnit rapid. Cu toate acestea, el a provocat două zile de ciocniri mortale între protestatari şi forţele de securitate. De atunci, regimul Maduro a sporit presiunea asupra aliaţilor şi suporterilor lui Guaido.

Un organism legislativ rival, care a fost creat de guvernul Maduro şi este împachetat cu oameni care îl susţin, a votat marţi retragerea imunităţii de la alţi cinci parlamentari din opoziţie din Adunarea Naţională.

Unul dintre aceştia, vicepreşedintele Adgang Zambrano, a fost arestat săptămâna trecută de agenţii SEBIN. Alta a fugit în Columbia învecinată, în timp ce alţi trei au căutat refugiu diplomatic în alte regiuni.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb