4Service: Peste jumătate dintre cetăţeni intenţionează să-şi schimbe locul de muncă în următoarele şase luni

F.D.
Miscellanea / 8 iulie

4Service: Peste jumătate dintre cetăţeni intenţionează să-şi schimbe locul de muncă în următoarele şase luni

Peste jumătate dintre români (53%) intenţionează să-şi schimbe locul de muncă în următoarele 6 luni. Acest lucru indică un nivel ridicat de mobilitate şi dinamism pe piaţa muncii, conform unui studiu realizat de 4Service.

Cu toate acestea, există o discrepanţă semnificativă între veniturile reale ale lucrătorilor şi aşteptările lor referitoare la o remuneraţie corectă. În timp ce venitul mediu actual al respondenţilor este de 4.349 lei pe lună, salariul dorit se situează în medie la 5.823 lei. Cu alte cuvinte, diferenţa între nivelul actual şi cel dorit al remuneraţiei ajunge la 34%.

În ceea ce priveşte alegerea unui loc de muncă, lucrătorii români iau în considerare o serie de factori externi şi interni care îşi modelează preferinţele şi procesul lor decizional. Studiul realizat de 4Service aduce în lumină priorităţile cheie care îi ghidează pe români în alegerile lor de carieră.

Printre factorii externi, cei mai semnificativi sunt un salariu stabil împreună cu plăţi suplimentare (63% dintre respondenţi), un echilibru între viaţa profesională şi personală (41%), şi un program flexibil sau posibilitatea de lucru de la distanţă (35%).

În ceea ce priveşte motivaţia internă, pentru cei mai mulţi români joacă un rol cheie securitatea şi stabilitatea în locul de muncă (54%), recunoaşterea contribuţiei şi valorii lor ca angajaţi (44%), satisfacţia personală în muncă şi simţul sensului acesteia (42%). În plus, absenţa presiunii excesive şi a stresului este un factor important pentru 34% dintre respondenţi.

Principalele surse de căutare a unui loc de muncă

În era tehnologiei digitale, nu este surprinzător faptul că majoritatea românilor utilizează resurse online pentru căutarea locurilor de muncă. Cele mai populare site-uri sunt eJobs (74% dintre respondenţi) şi BestJobs (64%). În acelaşi timp, metodele tradiţionale, precum recomandările de la prieteni şi cunoştinţe (30%) sau presa locală (10%), rămân, de asemenea, în cerere.

Rezultatele sondajului indică, de asemenea, o mare disponibilitate a românilor de a-şi schimba locurile de muncă, ceea ce deschide oportunităţi pentru angajatori în atragerea de talente. În acelaşi timp, companiile ar trebui să acorde atenţie factorilor cheie care determină alegerea lucrătorilor: stabilitatea, securitatea, oportunităţile de dezvoltare profesională, recunoaşterea şi condiţiile de lucru flexibile.

Problema dezechilibrului între remuneraţia actuală şi aşteptările salariale ale lucrătorilor merită o atenţie specială. Pentru a-şi menţine şi motiva personalul, angajatorii vor trebui să îşi revizuiască abordările în ceea ce priveşte compensaţiile şi beneficiile, concentrându-se nu doar pe benchmark-urile pieţei, ci şi pe nevoile reale ale oamenilor.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb