5 idei pentru minivacanţa de Sf.Andrei şi 1 Decembrie

Miscellanea / 10 noiembrie 2021

5 idei pentru minivacanţa de Sf.Andrei şi 1 Decembrie

Situat în inima ţării, judeţul Covasna este destinaţia ideală, ce combină armonios obiec-tivele istorice, frumuseţea naturii, rafinamentul pensiunilor, gastronomia tradiţională cu ofertele inedite de petrecerea timpului liber. La adăpostul munţilor Vrancei, în această depresiune subal-pină vei descoperi aerul curat şi ionizat de munte, ape minerale, peisaje de vis, dar şi pensiuni şi hoteluri elegante sau în stil rustic, care oferă tot confortul modern, conform unui comunicat remis redacţiei.

Cum ar fi să te relaxezi într-o baie caldă, sub cerul înstelat, în plină iarnă?

Dacă visezi la aşa ceva, trebuie să încerci scăldatul în ciubăr. Acel butoi din lemn, cu băncuţe în interior şi sobă care încălzeşte apa până la 45oC! Este o experienţă tare faină, care mer-ită încercată.

Kurtos Kalacs... doar rostind şi parcă deja simţim aroma de aluat rumenit şi caramel. O excursie în Covasna îţi poate oferi acest desert delicios, dar şi ocazia de a prepara colacii secuieşti în cadrul atelierelor orgaizate de meşterii populari.

Despre gulaş sau gulyas, celebra mâncare ungurească, nu trebuie să ştii nimic, ci doar să o savurezi oriunde în Covasna, pentru că de fiecare dată vei avea altă experienţă, la fel de in-teresantă. Picantă ori nu, cu un amestec de condimente sau altul, cu cartofi sau paste, fiecare bucătar are reţeta lui secretă!

O vacanţă în Covasna poate fi ca o poveste din 1001 de nopţi, o poveste care nu vei vrea niciodată să se termine.Şi ca să-ţi facem alegerea mai uşoară, îţi prezentăm cinci destinaţii pe care le vei aprecia cu siguranţă, indiferent pentru care vei opta de data asta.

1.Hanul Anselmo - Oituz

Hanul Anselmo datează din 1882, an în care Mişcarea Memorandistă lua fiinţă prin publicarea Memorialului lui Gheorghe Bariţiu, iar în Europa se semna Tripla Alianţă. Fondatorul Pittini An-selmo, maestrul cioplitor în piatră, membru al breslei masone, se refugiase din Toscana (decăzută economic din cauza epidemiei de malarie) şi îşi găsise adăpost şi contracte de lucru în zona Oi-tuzului, pe vremea aceea graniţa cu Moldova a Comitatului Secuiesc Trei Scaune-Haromszek. Maestrul Pittini Anselmo s-a îndrăgostit şi apoi s-a căsătorit la Oituz cu frumoasa secuiancă Gyergyai Juliana (Iulişca), cu care a avut cinci copii. Având o meserie căutată, Maestrul Pittini Anselmo a devenit faimos în regiune, câştigând mulţi bani construind drumuri, poduri, podeţe şi nenumărate case din piatră.

Hanul Anselmo este situat pe DN 11, la pasul Oituz. Este un complex ospitalier cu o locaţie mirfică, monument istoric compus din mai multe corpuri de cazare şi restaurant. Pe timpul iernii oaspeţii se pot plimba cu sania trasă de cai şi pot degusta un vin fiert şi o pălincă de Covasna, ce-lelalte anotimpuri fiind propice drumeţiilor în care vor descoperi frumuseţile deosebite ale zonei.

2.Casa Brădet - Întorsura Buzăului

Casa Brădet este situată lângă Întorsura Buzăului, în satul Brădet, într-un pitoresc şi liniştit amplasament, fiind străjuită în depărtare de Munţii Ciucaş şi de apele Buzăului. Camele ce îmbină stilul rustic cu eleganţa modernă oferă confort şi încântare. Oaspeţii sunt aşteptaţi cu delicioasele preparate tradiţionale româneşti, pregătite de maestrul bucătar al casei. Vară sau iarnă, în această locaţie nu ai cum să te plictiseşti. Pensiunea are multe de oferit pe lângă confort, aer curat şi fru-museţea locurilor: zonă de relaxare interioară (masă de biliard, fussball, darts electronic, masă ping-pong, rummy, table, şah, cărţi), zonă de relaxare exterioară (3 foişoare, loc de joacă cu leagăne, balansoare şi trambulină pentru copii), plimbări cu trăsura sau sania trasă de cai - iarna.

3.Vila Anna - Malnaş Băi

Vila Anna se află în centrul satului Malnaş Băi, un loc cunoscut pentru izvoarele de apă min-erală. Oaspeţii îşi pot petrece timpul într-o atmosferă plăcută, relaxantă şi intima, într-un mediu rural elegant, perfect pentru un sejur de neuitat. Vila Anna dispune de şase apartamente, fiecare cu bucătărie şi baie proprie, complet echipate. Proprietatea are şi o grădină cu facilităţi de grătar, şi chiar şi un ciubăr pentru relaxare. Se pot închiria şi biciclete, zona fiind populară şi printre ama-torii de drumeţii.

4.Vörös Guest House - Târgu Secuiesc

Pensiunea Vörös se află în centrul istoric al oraşului Târgu Secuiesc, într-o clădire construită în secolul al XVIII-lea, oferind o locaţie perfectă şi un ambient plăcut în inima oraşului, aproape de principalele atracţii turistice, cafenele, terase şi restaurante. Capacitatea maximă de cazare este de 16 persoane, în 5 camere şi un apartament, toate fiind amenajate la etajul şi mansarda clădirii. Condiţiile de cazare atingând standardul de 3 stele.

5.Panorama Boutique Hotel - Sfântu Gheorghe

Panorama Boutique Hotel este situat în Sfântu Gheorghe, în apropierea staţiuni Vâlcele. Ho-telul dispune de 19 camere şi apartamente, un centru spa liniştit, un restaurant, o sală de con-ferinţe şi o parcelă de pădure perfectă pentru o mică drumeţie. Locaţia hotelului iese în evidenţă datorită peisajului de poveste, oferind oaspeţilor o privelişte de vis asupra bogăţiilor naturii din Ardeal. Grădina, cuprinsă de mireasma aerului proaspăt, reprezintă locul ideal pentru serile liniştite de vară. Fiind distins cu calificarea Safe Place de către asociaţia Visit Covasna, hotelul asigură relaxarea şi divertismentul fiecărui client într-un mediu sigur şi child-friendly. Panorama Spa îşi aşteaptă oaspeţii cu ciubăr cu apă rece, ciubăr cu apă caldă de 36°C, saună cu sare de 38°C, saună finlandeză de 90°C şi sezlonguri de lemn. Pentru a beneficia de intimitate, spa-ul poate fi folosit exclusiv de oaspeţii hotelului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. o sa mergem dupa ce dictatorii scot obligativitatea certificatului nazi verde

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb