A fost găsită a doua cutie neagră a avionului militar rus prăbuşit în Marea Neagră

Andreea Stoica
Miscellanea / 29 decembrie 2016

A fost găsită a doua cutie neagră a avionului militar rus prăbuşit în Marea Neagră

Cea de-a doua cutie neagră a avionului militar rus prăbuşit duminică în Marea Neagră a fost recuperată, a anunţat miercuri Ministerul rus al Apărării, citat de agenţiile de presă ruse, potrivit AFP.

"Al doilea înregistrator (de date) de zbor al aparatului TU-154 a fost reperat şi recuperat" miercuri dimineaţă, a declarat armata rusă, o descoperire fundamentală pentru a determina cauzele tragediei soldate cu 92 de morţi, dintre care mai mult de 60 de membri ai celebrului cor al Armatei Roşii.

De asemenea potrivit armatei, 15 corpuri şi peste 200 de "fragmente din corpurile victimelor" au fost găsite, cele mai multe fiind deja transferate la Moscova unde urmează să fie identificate.

Prima cutie neagră a fost găsită marţi dimineaţă "într-o stare satisfăcătoare" de echipele de căutare prezente nonstop în zona prăbuşirii avionului începând de duminică.

"De la începutul operaţiunilor de căutare, 12 bucăţi mari şi 1.547 de resturi mici au fost descoperite", a adăugat Ministerul Apărării. Printre acestea, bucăţi de fuselaj, motorul sau şasiul aparatului Tu-154.

Avionul a dispărut de pe ecranele radar duminică la ora 02:27 GMT la două minute după decolarea de pe aeroportul din Soci (sud), în timp ce îndrepta spre baza aeriană Hmeimim din apropiere de Latakia (nord-vestul Siriei), folosită pentru a lansa bombardamente aeriene împotriva rebelilor sirieni.

Autorităţile resping pentru moment ipoteza unui atentat. Pistele privilegiate de serviciile secrete sunt cele ale unui obiect ce a produs blocarea unui motor, kerosenul de slabă calitate, o eroare de pilotaj sau o defecţiune tehnică a avionului.

Prăbuşirea avionului TU-154, exploatat timp de 33 de ani şi în revizie în luna septembrie, a provocat o mare emoţie în Rusia, pentru că printre ocupanţii avionului se aflau 64 de membri ai corului Armatei Roşii, un simbol al ţării cunoscut pentru turneurile sale triumfale în întreaga lume, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb