AEI: Locuitorii din multe localităţi ale României se confruntă cu sărăcia energetică

Miscellanea / 8 ianuarie

AEI: Locuitorii din multe localităţi ale României se confruntă cu sărăcia energetică

Asociaţia Energia Inteligentă (AEI) a transmis de-a lungul timpului numeroase semnale de alarmă privind sărăcia energetică extremă cu care se confruntă locuitorii din multe localităţi din România, în special în zona rurală - oameni care nu au acces şi nici speranţa de a avea acces în viitor la energie electrică şi a prezentat în ultimii ani, prin proiectul "Energie pentru Viaţă", soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii, aducând lumină, prin instalarea de panouri fotovoltaice, în 34 de gospodării situate în zone montane izolate, conform unui comunicat de presă al organizaţiei.

Pentru ca în România să fie eradicată sărăcia energetică extremă - case fără energie electrică, exemplul dat de AEI trebuie continuat într-un mod instituţional, astfel că asociaţia s-a oferit voluntar să se implice în această acţiune. În acest sens, în noiembrie 2023, Asociaţia Energia Inteligentă a încheiat cu Ministerul Energiei, sub coordonarea domnului ministru Sebastian Burduja, "Parteneriatul pentru combaterea sărăciei energetice în România" (PCSE) cu scopul de a eradica sărăcia energetică extremă şi de a atinge în câţiva ani ţinta de 0 case fără energie electrică. Sub umbrela acestui parteneriat vor fi derulate proiectele "Case cu căldură" şi "Energie pentru viaţă", ca acţiuni concrete de reducere a sărăciei energetice extreme, dar şi activităţi care au ca scop elaborarea de politici publice privind reducerea sărăciei energetice extreme din România precum derularea de studii de soluţie, inventarierea în teren a tuturor imobilelor fără energie electrică din ţara noastră şi realizarea

"Registrului Electronic Naţional al Gospodăriilor Fără Energiei Electrică" la nivel naţional.

"Inerţia mare a instituţiilor de stat, lipsa cunoaşterii în detaliu a realităţilor din teren, lipsa resurselor umane şi materiale fac ca unele acţiuni de combatere a sărăciei energetice să se lase mult aşteptate. Nenumărate încercări de electrificare a tuturor gospodăriilor din România au eşuat. Dezvoltarea unor Parteneriate Publice Voluntare poate determina acoperirea acestor lipsuri şi eliminarea eşecurilor viitoare" - Dumitru Chisăliţă, Preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă.

Cel mai nou proiect al Asociaţiei Energia Inteligentă, "Case cu căldură" vine în sprijinul unor familii aflate în dificultate, prin distribuirea de lemne de foc atât de necesare încălzirii locuinţelor. În acelaşi timp, prin acest proiect ne dorim să evidenţiem nevoia de încălzire în timpul iernii a peste 70% din localităţile din România, care nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie de gaze.

"Case cu căldură" se derulează în cadrul "Parteneriatului pentru combaterea sărăciei energetice în România", constă în atragerea finanţărilor necesare, achiziţionarea de lemne de foc şi livrarea lor către familiile vulnerabile şi se bucură de implicarea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, care a identificat gospodăriile beneficiare.

Lansat în 2022, proiectul "România Tradiţională cu Energie Curată" îşi propune păstrarea tradiţiilor româneşti concomitent cu susţinerea tehnologilor moderne care să permită producerea de energie curată. În luna iunie a anului trecut am implementat un proiect pilot care a adus o schimbare în bine în viaţa celor care trăiesc şi îşi desfăşoară activitatea în sălaşurile montane de păstorit din zona Vâlcea, prin refacerea căilor de acces către stânele din Munţii Căpăţânii - peste 70.000 m liniari de drumuri refacute pe parcursul a 6 luni şi instalarea de surse curate de energie - 10 stane si 2 refugii salvamont, pentru ca cei care încă practică păstoritul în aceste zone să îşi poată continua activitatea. Astfel proiectul "România Tradiţională cu Energie Curată" a adus o contribuţie semnificativă la păstrarea identităţii naţionale folosind energie curată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb