AFP: Sportivii ruşi şi belaruşi nu vor defila la ceremonia de deschidere a JO

A.F.
Sport / 20 martie

AFP: Sportivii ruşi şi belaruşi nu vor defila la ceremonia de deschidere a JO

Sportivii ruşi şi belaruşi admişi sub drapel neutru la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 nu vor defila de-a lungul Senei alături de celelalte delegaţii la ceremonia de deschidere din 26 iulie, a anunţat, marţi, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), relatează AFP.

Întrucât participă la competiţie "în calitate de persoane fizice", nu se vor alătura defilării echipelor naţionale, dar "vor avea ocazia de a trăi experienţa evenimentului", a declarat James MacLeod, directorul Solidarităţii Olimpice din cadrul CIO, fără a da alte detalii.

Astfel, CIO s-a aliniat la decizia luată la începutul lunii martie de Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC) pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice din 28 august şi, la fel ca şi IPC, a exclus din clasamentul său de medalii clasările pe podium ale "sportivilor individuali neutri" (NIA).

Marţi, comitetul executiv al organismului a adoptat un drapel dedicat ruşilor şi belaruşilor sub un steag neutru, ştampilat cu literele "AIN" pe fond verde, precum şi un scurt imn fără cuvinte, care va fi interpretat în cazul unui titlu olimpic.

Dezbrăcaţi de culorile lor naţionale, sportivii din cele două ţări ar trebui să fie şi ei puţini: doar 12 ruşi şi 7 belaruşi s-au calificat până în prezent pentru Jocurile din 2024, din cele 6.000 de bilete deja alocate, a explicat James Macleod.

Experţii organismului olimpic estimează, "în cel mai probabil scenariu", că un total de 36 de ruşi şi 22 de belaruşi se vor califica şi că "cel mult" vor fi 55, respectiv 28, a continuat oficialul în cadrul unui briefing de presă.

Odată calificaţi, ei vor trebui să treacă şi obstacolul unei "comisii de examinare" instituite de CIO pentru a le valida eligibilitatea - care cere în special să nu fi susţinut în mod activ invazia rusă în Ucraina.

O decizie privind ceremonia de închidere, care în mod tradiţional reuneşte mai degrabă sportivii decât delegaţiile, cu un protocol mai puţin strict, "va fi luată la o dată ulterioară", a adăugat James Macleod.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Nici Adolf H. nu a facut asa ceva cu sportivii,

    la Olipiada organizata la Berlin,

    ca fost,sportiv de performanta nu pot fi de acord cu asa ceva 

    1. Olimpiada nazista din 1936 a fost tinuta pe timp de pace.

      hitler i-a primit bine pe sportivii straini, in speranta ca "rasa ariana" isi va arata superioritatea. de fapt negrii sunt cei mai buni atleti, pana in ziua de azi.

    Ce vina au sportivii?

    Oamenii aia au nenoracita cariera din cauza unor idiot politici! 

    De ce tre sa sufere sportul si educatia cand greselile sunt facute de "needucati"? 

    Sportiv era mai bine sa participe si sa fie invinsi ori sa nu reuseasca sa ocupe posturile fruntase...asa se demonstra prin sport calitatile...dar stiu ca si in olimpiada..daca ar castiga rusia pozitii fruntase...politca si nebunul din rusia ar valorifica si ideolatriza asta ca si merit al regimului si al politicii lui desavarsite. 

    inteleg ambele directii.... 

    Imi pare rau pentru sportivii ce au pierdut 4 ani din cauza unor tantalai politici. 

    stiu ca rusia si belarus si-au facut analiza economica strategica militara etc... de risc beneficiu.. si sunt partasi la a culege si pierderile nu doar "beneficiile"... iar pentru asta semnalul de dezacord cu alte state vine "bine primit" in rusia si belarus! 

    Si tantalaul de Hitler folosea tactica asta de "grandomanie" prin sport...ca sa isi duca mai departe jocurile militare politice ideologice culuturale.. e uran cand folosesti portul ca sa manipulezi si sa speli pe creieri idologii sociale .. prin "arieni" si alte tampenii de "oameni perfecti".... 

    Decizia ca e buna ca e rea... e ceea ce se poate face in acest moment..pentru a nu se da nici apa la moara noului "tantalau" rusnac. 

    s c c r e t 

    1. Defilarea e politica, n-are treaba cu sportul. Sa zica merci ca pot participa ca si neutri. Nu le trebe steag si imn ca sa arate ca-s buni, daca chiar sunt! Decizia e ok si probabil ca-l oftica la greu pe "tantalau" ceea ce e iarasi de bine.

    Europa asta care își zice democrație încă odată dovedește ură, intoleranță, xenofobie și ifose de superioritate bazate ăe nimic.

    1. Tot Europa dovedeste ura? Ia vezi la ce indeamna putler! Tot Europa dovedeste intoleranta? Pai tocmai ne acuza trolii de prea multa toleranta - gay, identitate de gen, faina de greieri - si acum suntem intoleranti. Xenofobie? Pai uite cate natiuni compun Europa, apoi compara cu putler care nu recunoaste decat slavii ca fiind oameni! Bazate pe nimic? de aia toti mujicii tanjesc si fug in Europa cum prind momentul! Bai trolache - fuguta la oglinda si apoi la casierie ca se impart copeicile!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb