Alegeri SUA: Joe Biden a votat anticipat în Delaware

S.B.
Internaţional / 28 octombrie

Alegeri SUA: Joe Biden a votat anticipat în Delaware

Preşedintele Joe Biden şi-a exercitat luni anticipat dreptul de vot în New Castle, Delaware, statul său de reşedinţă, şi-a reiterat convingerea că vicepreşedintele Kamala Harris va câştiga alegerile prezidenţiale, o cursă în care iniţial se înscrisese el până la retragerea din iulie, după o dezbatere dezastruoasă cu republicanul Donald Trump, informează news.ro.

Preşedintele american a sosit la secţia de votare din apropierea locuinţei sale însoţit de consilieri, membri ai Serviciului Secret al SUA şi jurnalişti. El a stat însă la coadă ca un cetăţean obişnuit, alături de alţi alegători, timp de aproape 40 de minute până să intre în secţia de votare, relatează CNN.

Preşedintele a zâmbit în timp ce făcea fotografii cu alţi cetăţeni şi a stat la coadă lângă o persoană care purta o pălărie roşie în semn de sprijin aparent pentru fostul preşedinte Donald Trump.

Un scandalagiu a strigat "Let's Go Brandon!" (este un slogan politic şi un meme de internet folosit ca eufemism pentru expresia "Fuck Joe Biden" - n.r.), în timp ce alţii din rând au aplaudat prezenţa lui Biden.

Întrebat după ce a votat dacă momentul a fost dulce-amar pentru el - în condiţiile în care, cu doar câteva luni în urmă, trebuia să fie numele Biden pe acel buletin de vot - preşedintele a răspuns că a fost "doar dulce". El şi-a reiterat convingerea că vicepreşedintele Kamala Harris va câştiga alegerile.

Întrebat de presă, preşedintele Joe Biden a criticat mitingul de duminică al lui Donald Trump de la Madison Square Garden din New York, subliniind în acelaşi timp importanţa alegerilor. "Este jenant, este pur şi simplu jenant", a declarat Biden după ce a votat. "Este sub nivelul oricărui preşedinte, dar cu asta ne obişnuim. Acesta este motivul pentru care aceste alegeri sunt atât de importante", a comentat Biden. El a spus că, în discuţiile sale cu specialiştii, aceştia au spus că "cel mai important lucru la un preşedinte este caracterul".

Comentariile sale au venit la câteva momente după ce vicepreşedintele Kamala Harris declarase că evenimentul lui Trump a fost "menit să divizeze ţara".

Mitingul lui Trump de la New York a stârnit puternice controverse. Între altele, lideri politici de ambele părţi ale eşicherului politic şi celebrităţi portoricane au criticat comentariile unui comediant care a numit Puerto Rico o "insulă plutitoare de gunoi" la evenimentul lui Donald Trump de la New York. Vorbind înaintea candidatului republican la preşedinţie la mitingul de duminică seara de la Madison Square Garden, comediantul şi gazda podcastului Tony Hinchcliffe a adăugat că latino-americanilor "le place să facă copii" şi că nu "se retrag", comentarii considerate rasiste care fac aluzie la faptul că latino-americanii sunt reticenţi faţă de controlul naşterilor. Campania prezidenţială a vicepreşedintelui democrat Kamala Harris, democraţii, mai multe celebrităţi portoricane proeminente, între care Luis Fonsi, şi unii republicani din Congres au denunţat comentariile. Campania Trump însăşi a declarat că aceste comentarii nu "reflectă punctul de vedere al preşedintelui Trump sau al campaniei". Trump nu a comentat performanţa lui Hinchcliffe.

Pe de altă parte, preşedintele Joe Biden a calificat luni drept "total nepotrivită" loteria cu premiu de 1 milion de dolari a lui Elon Musk către alegătorii înregistraţi în statele ce pot fi decisive în alegere, dar nu s-a pronunţat cu privire la caracterul ilegal sau nu al acestora. "Spuneţi-i că sunt înregistrat! Un milion de dolari", a glumit Biden când a auzit întrebarea din partea reporterilor. El a devenit mai serios când a fost întrebat dacă crede că este un comportament legal sau o interferenţă electorală şi a răspuns: "Cred că este total nepotrivit".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Dă Doamne sa scapam cat mai rapid de acest impostor ipocrit !!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5981
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9688
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6543

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb