Alegeri UEFA: revoluţie sau continuitate

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 9 septembrie 2016

Alegeri UEFA: revoluţie sau continuitate

Alegerile pentru şefia UEFA nu au atras foarte mulţi candidaţi, problemele cu jus-tiţia ale ultimilor şefi ai fotbalului mondial descurajând orice fel de concurenţă.

Privit la un moment dat drept favorit la câştigarea alegerilor de miercurea viitoare, Angel Maria Villar (66 ani), vicepreşedinte al FIFA şi vicepreşedinte al UEFA, conducător al fotbalului spaniol din 1988, a decis să se retragă din această cursă: "După o profundă reflecţie, am decis să-mi retrag candidatura. Numeroase voci din rândul responsabililor fotbalului spaniol m-au presat să-mi continui munca pentru fotbalul din ţara mea şi să-mi prezint candidatura ca preşedinte al RFEF, organizaţie căreia i-am dedicat cea mai mare parte a vieţii mele de conducător". Astfel, în bătălia pentru şefia UEFA au mai rămas doi candidaţi, olandezul Michael van Praag şi slovenul Aleksander Ceferin. Villar a asigurat interimatul la conducerea UEFA după suspendarea lui Platini, dar a avut, la rândul său, probleme cu justiţia internă a FIFA, care i-a aplicat o amendă şi un avertisment pentru că nu a colaborat în cadrul anchetei privind atribuirea Cupelor Mondiale din 2018 şi 2022.

Pe 14 septembrie, la Atena, membrii UEFA se vor reuni pentru a-l alege pe succesorul lui Michel Platini. Din câte se pare vechile metehne încă se mai fac simţite la vârful fotbalului european. Presa norvegiană a evocat un posibil sprijin al noului preşedinte al FIFA, Gianni Infantino, pentru slovenul Aleksander Cerefin. Olandezul Michael van Praag, s-a declarat "şocat" de aceste manevre de culise: "Dacă este adevărat, asta înseamnă revenirea la vechea manieră de a face lucrurile în lumea fotbalului. Este exact ceea ce vreau să schimb".

În mai 2015, justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului, pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, la o primă estimare fiind vorba de aproximativ 150 de milioane de dolari. Jeffrey Webb (Marea Britanie), vicepreşedinte al FIFA şi preşedinte al CONCACAF, Eduardo Li (Costa Rica), membru al Comitetului Executiv al FIFA, Julio Rocha, însărcinat cu dezvoltarea FIFA, Costas Takkas (Marea Britanie), ataşat la cabinetul preşedintelui CONCACAF, Eugenio Figueredo (Uruguay), vicepreşedinte al FIFA, Rafael Esquivel (Venezuela), membru al CONMEBOL, şi Jose Maria Marin (Brazilia), membru al Comitetului de organizare al FIFA pentru JO, au fost reţinuţi. Cercetările s-au extins, la finele anului trecut, Michel Platini (preşedintele UEFA) şi Joseph Blatter (ex-preşedintele FIFA) au fost suspendaţi pe o durată de opt ani din toate activităţile legate de fotbal de către Comisia de Etică a FIFA pentru plata a 1,8 milioane euro făcută de către şeful FIFA în 2011 către Platini, pentru servicii de consultanţă, pentru care nu exista un contract, desfăşurate între 1999 şi 2002. Comisia de recurs a Federaţiei Internaţionale a redus la şase ani suspendarea lui Blatter, iar Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv a înjumătăţit timpul de stat pe tuşă al lui Platini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb