Alexandru Rafila îl critică pe ministrul Sănătăţii

S.B.
Miscellanea / 5 aprilie 2021

Alexandru Rafila îl critică pe ministrul Sănătăţii

Deputatul PSD Alexandru Rafila îl critică pe ministrul Sănătăţii pentru decizia acestuia de a-i convoca sâmbătă seară pe managerii spitalelor din Capitală la discuţia privind extinderea capacităţii de terapie intensivă pentru patologia COVID-19, informează news.ro.

"Să te trezeşti după trei luni că ai o problemă şi vrei să o rezolvi sâmbătă seara nu cred că este o abordare profesionistă şi responsabilă", consideră Alexandru Rafila

"Nu vreau să mai comentez pentru că nu vreau să fie interpretat în registru politic ceea ce spun eu, dar modul de abordare al Ministerului Sănătăţii, sau al ministrului Sănătăţii eu nu-l înţeleg. Totuşi, e membru al Guvernului României, până una-alta ar trebui să răspundă unor deziderate ale coordonării acestei pandemii din punctul de vedere al Guvernului. Dânsul are un program personal, mă rog, în sfârşit, nu mai intru în detalii. Eu am rămas, de exemplu, foarte surprins aseară, când la ora 9 şi un sfert, deci sâmbătă la ora 9 şi un sfert a convocat directorii spitalelor din Bucureşti la o şedinţă ca să discute despre problema paturilor ATI. Or, lucrul ăsta cred că-l discutăm de trei luni, să te trezeşti după trei luni că ai o problemă şi vrei să o rezolvi sâmbătă seara, nu cred că este o abordare profesionistă şi responsabilă" a afirmat Alexandru Rafila duminică seară, la B1 Tv.

Rafila consideră că Ministerul Sănătăţii ar trebui să ajute Ministerul Educaţiei în ceea ce priveşte campania de informare privind testarea în şcoli pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, el arătând că spre deosebire de alte ministere, cel al Educaţiei nu are direcţie medicală.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a anunţat duminică, după o întâlnire cu directorii de spitale pe tema măririi numărului de paturi din secţiile de terapie intensivă, că sunt 167 de copii cu COVID internaţi, dintre care 16 la terapie intensivă. Doi dintre cei aflaţi la ATI sunt intubaţi. De asemenea, ministrul a remarcat că vedem acum persoane sănătoase care nu numai că ajung să fie internate în spital, ci dezvoltă forme grave ale bolii. El a anunţat că ministerul "s-a concentrat" asupra mai multor măsuri pentru a gestiona cazurile tot mai numeroase de îmbolnăvire cu COVID-19. Una dintre decizii este aceea de a apela la spitalele dedicate bolnavilor cu alte afecţiuni, alte decizii ţin de "regândirea şi optimizarea fluxurilor medicale" care ar avea ca scop reducerea presiunii din unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor, dar şi concentrarea mai multor resurse pentru patologia COVID, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. N-am înțeles niciodata ce caută Rafila, arma FIAREI și a OMS in PSD. De unde o astfel de simbioză între un hitlerist și un partid social-democrat, populist.

    1. Tu esti omul lui Voiculescu, sau esti chiar el. In oricare dintre situatii se vede treaba ca tu nu intelegi nimic si-ti permiti sa-l faci pe Rafila "hitlerist". De unde, pana unde este Rafila hitlerist?

      Vai de capul vostru, ati distus tara, dar inca mai sper ca guvernarea yohanista PNL-USR sa se incheie cat mai curand posibil, altfel va fi dezastru. Nici in cele mai negre vise nu mi-am inchipuit ca tara va ajunge pe mana unor analfabeti si incompetenti de talia lui Iohannis, Catu, Voiculescu, Turcan si altii ca ei. 

      Domnule profesor RAFILA.Lasati IDIOTI ca petre el insusi un HITLERIST USRist,sa traiasca in lumea lui,iar dumneavoastra vorbitile romanilor fara sa va fie teama ca ce spuneti dumneavoastra o sa fie interpretat in cheie politica,deoarece intre dumneavoastra si ministrul voiculescu,este o diferenta de stiinta medicala ce nu poate fi exprimata.In aceeasi cheie,se inscrie si diferenta dintre cunostintele dumneavoastra medicale si cele ale asazisukui doctor Arafat,cel care nu mai profeseaza medicina de ani buni,el,ajungand un SEF de GARAJ al masinilor de la SMURD.Romanii,au dreptul sa fie informati cu privire la aceasta boala nenorocita de ADEVARATII specialisti nu de niste PURTATORI ILEGALI de DIPLOME obtinute prin nu stiu ce facultati straine cu niste ADEVERINTE de tot rasu.Romanii,sau saturat de minciunile unor CAPI at MEDICINII romanesti care platiti GRAS,in loc sa fie empativi cu populatia,sa explice stiintific boala Covid,sa trateze bolnavii dupa cunostintele lor medicale,ei aplica niste PROTOCOALE straine care iata ca nu dau rezultate in tratarea acestei boli,iar romanii mor pe capete in sectiile de ATI,de s-a ajuns pana acolo ca in loc sa mearga cu incredere in spitale,romanii,prefera sa moara in case.Indiferent ce vor face si vor spune deacum incolo SPECIALISTII in Medicina(aliatii guvernului (HABARNIST) ,increderea cetatenilor in ei,este aproape nula.Romanii,nu mai sunt inchisi ca pe timpul comunismului,ei,au impanzit europa,circula nestingheriti prin lume,mijloacele de comunicare in masa le dau informatii de unde pot extrage ce se intampla cu aceasta boala in alte tari si isi pot forma o opinie cat mai obiectiva.In majoritatea Tarilor Europene se fac TESTARI masive,se izoleaza depistatii pozitivi si in consecinta in mai toate tarile se iau masuri de cunoastere a focarelor si al zonelor cu infectie mare.La noi,populatia,este tot mai infricosata de iesirile televizate ale unor asazise varfuri medicale,care le vorbesc oamenilor numai despre numarul de morti precum si de suferintele celor internati.Ba mai mult,,se prezinta fara nici o dovada stiintifica(autopsii facute la IML),ca toti decedatii au murit din cauza de covid.FALS. Si ca sa vedem cum se minte,trebuie sa observam cum cei trei artisti lautari,declarati morti de covid, diagnosticile lor sunt infirmate de familii si mai nou de autopsiile facute la IML.Deasemenea obsevam ca ministrul sanatatii(analfabet medical),le spune romanilor ca el nu le poate asigura romanilor testari gratuite(in toate Tarile europene sunt gratuite),intrucat nu are bani.Intreb.? Domnule CATU,pai unde sunt banii imprumutati pe care trei generatii deacum incolo v-a trebui sa ii plateasca.? Domnule profesor RAFILA,dati jos HAINA de POLITICIAN si reveniti la cea de MEDIC ADEVARAT si spunetile romanilor ADEVARUL fara nici o teama.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb