Alianţa începe să execute cererile şefului statului

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 4 octombrie 2005

PNL şi PD au renunţat la ideea alegerilor anticipate, cu excepţia "cazurilor deosebite"

Şedinţa de ieri a conducerii Alianţei DA a luat în discuţie probleme legate de reforma din sănătate şi administraţie. Ministrul administraţiei şi internelor, Vasile Blaga, a prezentat modul în care doreşte să acţioneze în domeniu, punînd accent pe descentralizare şi finanţarea corespunzătoare a administraţiei publice locale, în concordanţă cu atribuţiile pe care aceasta le va avea. Săptămîna viitoare, Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei va decide dacă va susţine politic acest pachet legislativ. În ceea ce priveşte sănătatea, ministrul de resort, Eugen Nicolăescu, a prezentat două direcţii de reformă a sistemului: revizuirea cadrului instituţional şi alocarea fondurilor pentru serviciile medicale, astfel încît acestea să răspundă aşteptărilor populaţiei. Nicolăescu doreşte modificarea a 14 legi în domeniu, între care cele privind spitalele, farmaciile, asigurările sociale de sănătate şi fondul naţional de sănătate. "CNC va decide luna viitoare ca proiectele de legi prezentate să fie postate pe site-ul ministerului şi să intre în dezbatere publică", a precizat domnia sa.

Pe de altă parte, Alianţa consideră că problema alegerilor anticipate este una încheiată, cu excepţia "cazurilor deosebite".

Totodată, liberalii şi democraţii au decis să ceară Partidului Conservator (PC) să-şi sancţioneze consilierii care au votat cu PSD în CJ Galaţi. Aceştia nu au respectat protocolul Coaliţiei guvernamentale, votîndu-l pe reprezentantul Partidului Social Democrat (PSD) pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ. Astfel, democraţii au pierdut o funcţie de vicepreşedinte al CJ Galaţi în favoarea PSD, ca urmare a sprijinului conservatorilor, oferit acestei formaţiuni politice. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a calificat acest gest o gravă "defecţiune".

În legătură cu alegerile locale parţiale din această lună, Eugen Nicolăescu a spus că, dacă organizaţiile locale ale PNL şi PD nu vor transmite listele cu candidaţi pînă duminică, 9 octombrie, atunci "înseamnă că nu s-au înţeles şi candidaturile care se vor face sub sigla ADA vor fi definitivate de Consiliul Alianţei lunea viitoare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb