Alianţa PNL-PD contestă rezultatele de la sectorul 5

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 10 iunie 2004

Biroul Electoral Municipal a prezentat, ieri, rezultatele finale ale alegerilor pentru Primăria Generală a Bucureştiului. Astfel, actualul primar, Traian Băsescu, a cîştigat cursa din primul tur, cu un procent final de 54,9%. Reprezentantul PSD, Mircea Geoană, nu a reuşit decît un scor de 29,7%, sub cel al propriului partid, fiind urmat la distanţă mare de Dumitru Dragomir (PRM) - cu 7,5% şi Monica Tatoiu (PUR) - cu 2,3%.

În ceea ce priveşte Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), Traian Băsescu a obţinut sprijinul total pe care l-a solicitat bucureştenilor, Alianţa PNL-PD dominînd consiliul cu 51,2% din voturile valabil exprimate (32 mandate). PSD a fost învins şi la acest capitol, reuşind să obţină doar 31,1% (19 mandate). În rest, în CGMB va mai fi reprezentat PRM, care a obţinut 6,4% din sufragii, adică 4 mandate de consilieri, celelalte partide nereuşind să atingă pragul electoral de 5%. CGMB va fi compus, potrivit noilor prevederi legale, din 55 de membri, faţă de 65, cît erau pînă în prezent.

Primarii din sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 6 ale capitalei vor fi desemnaţi după un al doilea tur de scrutin. În sectorul 5, numărătoarea voturilor a fost reluată la cererea opoziţiei, care suspectează fraudarea alegerilor. Potrivit rezultatelor preliminare, Marian Vanghelie beneficia de 50,8% din voturi. În sectorul 1, candidatul Alianţei, Andrei Chiliman, a obţinut 42,45%, iar cel al PSD, primarul Vasile Gherasim, 33,6% din voturi. La sectorul 2, primarul PSD Neculai Onţanu a obţinut 47,4%, iar Anca Boagiu, 39,8%. La sectorul 3, 47,2% dintre bucureşteni au votat pentru democratul Liviu Negoiţă, iar primarul PSD Eugen Pleşca a obţinut 38%. Bătălia pentru sectorul 4 se va da în turul al doilea, între Adrian Inimăroiu - 46,4%, şi primarul în funcţie, Vasile Mihalache, care a obţinut 38,1%. La sectorul 6, candidatul Alianţei, Cristian Poteraş, a întrunit 43,2%, la distanţă mică de primarul PSD, Dan Alexandru Darabont, care a obţinut un scor de 40,4%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb