"Alukönigstahl România" aşteaptă afaceri în creştere anul acesta, de peste 20 milioane euro

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Companii / 22 februarie 2018

Printre cele mai importante proiecte din 2017 unde compania a oferit consultanţă şi soluţii se numără şi Orhideea Tower.

Printre cele mai importante proiecte din 2017 unde compania a oferit consultanţă şi soluţii se numără şi Orhideea Tower.

"Alukönigstahl România", sucursala concernului austriac cu acelaşi nume, a anunţat, ieri, afaceri în creştere pentru anul 2017, de 18,1 milioane de euro, iar pentru anul curent estimează că acestea vor depăşi 20 de milioane de euro.

"Ne bucurăm de rezultatele anului trecut, mai ales că ele vin în contextul unui an plin de investiţii: inaugurarea unui nou depozit, care a însemnat peste 2 milioane de euro în construcţie şi stocuri, dar şi extinderea echipei, 30% dintre angajaţi fiind noi", a declarat Attila Beer, administrator "Alukönigstahl România", adăugând: "Ne aşteptăm ca şi anul acesta activităţile companiei să fie în creştere, mai ales pe zona clădirilor de birouri, prin prisma proiectelor aflate deja în lucru sau care urmează să demareze în scurt timp precum: Renault Offices, Day Tower, Isho Office Timişoara, Euronest Sibiu, birourile Bosch Cluj, UBC 3 Timişoara, Coresi Business Park Braşov, The Bridge 2 Bucureşti. Astfel, ne planificăm creşterea capacităţii de livrare din noul nostru depozit şi dezvoltarea echipei".

Societatea vrea să facă angajări anul acesta, în special pe partea de vânzări şi tehnic.

În prezent, compania - care are o istorie de peste 150 de ani şi este lider european pe piaţa sistemelor din aluminiu, PVC şi oţel -, livrează soluţii de sistem către segmentul de office - 75% din totalul afacerilor, 19% către zona rezidenţială, restul către alte tipuri de construcţii, spitale, retail şi edificii culturale.

Cea mai mare parte a cifrei de afaceri obţinute în 2017, respectiv aproape 15,9 milioane euro, a fost realizată din livrarea soluţiilor şi sistemelor de profile din aluminiu pentru pereţi cortină, uşi, ferestre, uşi glisante, urmate de vânzările de sisteme din PVC aflate în creştere în 2017, de peste 1,1 milioane de euro, iar restul din sistemele din oţel, în special construcţii rezistente la foc.

Noul depozit al companiei, situat în Sudul Capitalei, are o suprafaţă totală de 3.650 mp, mai mare cu 35% faţă de cel anterior, peste 1.000 de articole de stoc, fiind dotat cu trei poduri rulante şi sisteme de depozitare moderne.

Attila Beer gestionează, începând cu anul 2016, şi afacerile "Alukönigstahl din Republica Moldova", reprezentanţă care a înregistrat în 2017 vânzări de 500.000 de euro, iar pentru anul acesta estimează o creştere cu 50% a business-ului. Planurile de dezvoltare pentru anul în curs se vor concentra pe inaugurarea unui showroom şi a unui birou la Chişinău, dar şi recrutarea de noi angajaţi, ceea ce va atrage o investiţie de aproximativ 60.000 de euro.

"Alukönigstahl România" are ca parteneri strategici companiile "Schuco International" KG - furnizor de sisteme din aluminiu pentru ferestre, uşi şi pereţi cortină, şi Jansen AG - producător de sisteme din oţel pentru ferestre, uşi şi pereţi cortină.

Printre cele mai importante proiecte din 2017 unde compania a oferit consultanţă şi soluţii se numără: Orhideea Tower, Globalworth Campus 2, Timpuri Noi Square din Bucureşti, Openville şi Vox Timişoara, The Office Cluj, Coresi Business Park Braşov, Bucharest Business Garden, Starnet Office Chişinău, Lidl Offices, Riviera Office Cluj, Hotel Hilton Garden Inn, Hotel IBIS Arad, One Herăstrău Park, Nathex Work & Living Cluj Napoca.

Înfiinţată în 1864, "Alukönigs­tahl" GmbH este o companie de familie dezvoltată de-a lungul a cinci generaţii, iar în prezent acoperă 17 ţări sud-est europene. În 1995 a luat fiinţă filiala din România, cu sediul şi depozitul central în Bucureşti şi un birou tehnico-comercial în Cluj.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb