ANALIZĂ WBS Europa - jurnal bursier - 25 august

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 26 august 2010

Pieţele europene au înregistrat astăzi o nouă zi de evoluţii negative, fiind afectate de surprizele negative din rezultatele financiare publicate în SUA. Principalii indici ai pieţelor vest-europene de capital au suferit scăderi, singura excepţie fiind indicele ISEQ al pieţei irlandeze care a avansat cu 0.6% în pofida reducerii de către S&P a rating-ului de credit al ţării la AA- datorită costurilor de susţinere a sectorului bancar. În paralel, randamentul bondurilor germane la 10 ani, referinţa în domeniu a zonei euro, a coborât la 2.14% după ce atinsese un minim al zilei de 2.09%.

Indicele de încredere a mediului de afaceri german publicat de institutul Ifo a crescut în mod neaşteptat în luna august până la 106.7, maximul ultimilor trei ani, de la 106.2 în iulie. Aşteptările economiştilor indicaseră o scădere până la 105.7.

Grupul industrial elveţian Swissmem a declarat că perspectivele sectoarelor industriale electric, de inginerie şi de prelucrare a metalelor vor rămâne modeste datorită efectelor negative pe care întărirea francului le va avea asupra exporturilor. Nivelul exporturilor a scăzut cu 7.2% în Q2, în timp ce vânzările interne au avansat cu 6.9%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb