Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 25 ianuarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 26 ianuarie 2011

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au înregistrat astăzi evoluţii negative, alimentate în principal de scăderea neaşteptată a produsului intern brut al Marii Britanii. Cele mai importante scăderi au provenit din sectorul minier, care a adus cele mai importante contribuţii la scăderea indicelui londonez FTSE, şi cel financiar, afectat de evoluţiile negative ale acţiunilor bancare spaniole.

    Produsul intern brut al Marii Britanii a scăzut în al patrulea trimestru al anului trecut cu 0.5%, cel mai abrupt declin din ultimul an şi jumătate, fiind afectat negativ de vremea nefavorabilă din ultima lună a anului care a redus activitatea din sectoarele retail, de construcţii şi servicii. Analiştii economici estimaseră în medie o reducere a creşterii economice a Marii Britanii la +0.5% de la +0.7% în al treilea trimestru. Anunţul a condus la o scădere de aproape un procent a lirei sterline faţă de dolarul american, aceasta coborând sub $1.58. Încrederea consumatorilor germani pentru luna februarie

    a avansat la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani conform datelor publicate de institutul de cercetare a pieţei GfK. Indicele corespunzător a avansat la 5.7 de la 5.5 în ianuarie, peste aşteptările de scădere la 5.4.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb