Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 26 ianuarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 27 ianuarie 2011

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au înregistrat astăzi evoluţii pozitive semnificative, pe fondul sporirii aşteptărilor privind continuarea măsurilor de susţinere guvernamentală a economiilor dezvoltate şi a rezultatelor financiare pozitive anunţate de companiile europene. Principalele

    evoluţii pozitive ale zilei au fost înregistrate de sectoarele minier, tehnologic şi de construcţii. Moneda europeană s-a menţinut la un nivel relativ staţionar în raport cu dolarul american, în timp ce lira sterlină a avansat în faţa principalilor parteneri comerciali.

    Obligaţiunile la cinci ani emise de Facilitatea Europeană pentru Stabilitate Financiară (EFSF), prima emisiune de bonduri a fondului de asistenţă european, a înregistrat o cerere din partea investitorilor de nouă ori mai mare decât oferta de 5 miliarde de euro; aproximativ 38% din note au fost achiziţionate de investitori din Asia. Conform notelor şedinţei Băncii Angliei din 13 ianuarie doi dintre membrii consiliului acesteia au votat pentru o creştere a dobânzii de referinţă în condiţiile accelerării nivelului inflaţiei din Marea Britanie peste ţinta oficială. Preţurile de import din Germania au avansat în decembrie cu 12%, cel mai rapid ritm de după 1981.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb