ANALIZĂ WBS Europa - Jurnal bursier - 4 august

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 5 august 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au evoluat mixt astăzi, efectele raportărilor financiare şi ale datelor macroeconomice pozitive compensând îngrijorarea investitorilor privind o posibilă prăbuşire a preţurilor imobiliare din China, sugerată de scenariile de test impuse băncilor locale de autorităţile financiare chineze.

    Ritmul de creştere a sectorului serviciilor din zona euro a încetinit în luna iulie, indicele PMI publicat de Markit Economics coborând la 55,8 de la 56 în luna iunie, în condiţiile aşteptărilor medii ale economiştilor pentru o evoluţie staţionară (o valoare peste 50 este indicatoare de creştere). Încetinirea a fost înregistrată în principalele economii din zona euro - în Germania (scădere de la 57.3 la 56.5), Franţa (scădere de la 61.3 la 61.1), în Italia (scădere de la 51.5 la 49.6). Similar, creşterea din sectorul serviciilor a încetinit şi în Marea Britanie, unde indicele PMI a scăzut de la 54.4 la 53.1.

    Vânzările retail din zona euro au fost staţionare în zona euro în luna iunie, în condiţiile scăderii consumului din Germania şi Franţa. Evoluţia a fost în linie cu aşteptările medii ale analiştilor economici şi a venit după o creşpere lunară de 0.4% în luna mai. În Germania, vânzările retail au scăzut cu 0.9% faţă de mai, în timp ce declinul din Franţa a fost de 1.3%

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb