Analiză WBS SUA - jurnal bursier - 20 ianuarie

WBS
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 21 ianuarie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele americane au scăzut miercuri, influenţate de declaraţiile Chinei privind o posibilă începere a retragerii măsurilor de stimulare economică şi de rezultatele sub aşteptări raportate de companiile americane. Efectele economice potenţiale ale unei limitări a creditării în China au sporit aversiunea pentru risc a investitorilor, ducând la aprecierea dolarului american şi la creşterea preţului la bondurile de trezorerie, concomitent cu o scădere a preţului la petrol, materii prime şi metale preţioase.

    Numărul proiectelor noi de construcţii din SUA a scăzut în mod neaşteptat în decembrie la o rată anuală de 557 de mii (faţă de aşteptări de 572 de mii), declinul de 7% al proiectelor de locuinţe unifamiliale fiind compensat doar în mică măsură de creşterea de 12% a construcţiilor multifamiliale. Scăderea poate fi atribuită parţial condiţiilor meteorologice dificile, argument validat şi de creşterea cu 11% a autorizaţiilor noi de construcţie emise în ultima lună a anului trecut.

    Preţurile de producţie din SUA (PPI) au crescut lunar cu 0.2% în decembrie după avansul de 1.8% înregistrat în noiembrie. Excluzând preţurile volatile la alimente şi energie, "core PPI" a fost staţionar faţă de luna anterioară.

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb