ANCOM:  Numărul abonaţilor la serviciile de retransmisie a programelor TV a ajuns la 6,8 milioane, în primul semestru

Ioana Dogaru
Miscellanea / 16 decembrie 2015

Numărul celor care plătesc pentru servicii de retransmisie a programelor audiovizuale furnizate a crescut cu 4,5%, în primele şase luni din 2015, ajungând la 6,8 milioane de abonaţi, iar cei mai mulţi recepţionau programele TV prin intermediul reţelelor de cablu, arată datele Raportului Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), publicate miercuri.

În acest context, rata de penetrare a serviciilor audiovizuale la nivel de gospodării a depăşit pragul de 91%, precizează ANCOM într-un comunicat de presă.

Conform statisticii, la sfârşitul lunii iunie din acest an, un procent de 65% din totalul abonaţilor la servicii de retransmisie recepţionau programele TV prin intermediul reţelelor de cablu, numărul acestora atingând valoarea de 4,4 milioane, în creştere cu 5,2% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior.

În acelaşi timp, 34% dintre abonaţi, adică 2,3 milioane, beneficiau de programe TV furnizate prin reţele cu transmisie prin satelit de tip DTH, iar 70.000 de abonaţi recepţionau aceste programe prin tehnologie IP, se mai arată în comunicat.

În funcţie de mediul de reşedinţă, la jumătatea anului în curs, 61% dintre abonaţi erau din mediul urban, în timp ce 39% erau din mediul rural. Majoritatea abonaţilor din mediul urban (81%) beneficiau de servicii prin intermediul reţelelor de cablu, 17% prin intermediul reţelelor cu transmisie prin satelit de tip DTH, respectiv 2% prin tehnologie IP, informează ANCOM.

În mediul rural, cei mai mulţi dintre abonaţi (60%) recepţionau programele TV prin intermediul reţelelor cu transmisie prin satelit de tip DTH, 40% prin reţele de cablu, procentul abonaţilor prin tehnologie IP fiind nesemnificativ (0,1%), precizează sursa citată.

Din punctul de vedere al modului de recepţionare a programelor TV, numărul de abonaţi la serviciile de retransmisie a programelor media în format digital continuă să crească, atingând valoarea de 4,2 milioane din totalul de 6,8 milioane de abonaţi, înregistrând o creştere anuală de 7%, potrivit datelor ANCOM publicate azi.

În funcţie de suportul folosit, aproximativ 55% recepţionau programe TV în format digital prin intermediul reţelelor cu transmisie prin satelit (DTH), în timp ce 43% accesau aceste programe prin reţele prin cablu, iar 2% prin tehnologia IP (IPTV), se mai arată în comunicatul de presă ANCOM.

Potrivit documentului, la capitolul abonaţi la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale furnizate prin intermediul reţelelor de cablu, din totalul celor 4,4 milioane, 1,8 milioane beneficiau, în S1 din 2015, de servicii în format digital (în creştere cu aproape 13% faţă de 30 iunie 2014), ceea ce înseamnă o rată de penetrare la nivel de gospodării a acestor servicii de 24%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb