Andrii Iermak afirmă că petrolul rusesc ar trebui plafonat la 30 de dolari barilul

M.C.
Materii Prime / 3 decembrie 2022

Andrii Iermak afirmă că petrolul rusesc ar trebui plafonat la 30 de dolari barilul

Şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, a declarat astăzi că plafonul de preţ pentru petrolul rusesc convenit ieri de ţările din G7, împreună cu Australia, ar trebui redus la 30 de dolari pe baril pentru a lovi mai puternic economia Rusiei, relatează Reuters, conform Agerpres.

"Este tot ceea ce a propus grupul McFaul-Yermak, însă ar fi necesar să fie redus la 30 de dolari pentru a distruge mai repede economia inamicului", a scris Andrii Iermak pe Telegram, făcând referire la un grup de lucru internaţional privind sancţiunile.

Economia Rusiei "va fi distrusă" de introducerea plafonării preţului petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, după acordul convenit de UE, G7 şi Australia, a afirmat Andrii Iermak.

"Întotdeauna ne atingem obiectivul şi economia rusă va fi distrusă, iar ea (Rusia) va plăti şi va fi responsabilă pentru toate crimele sale", a scris şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene pe Telegram.

Ţările din G7, împreună cu Australia, au convenit ieri să plafoneze preţul petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, după acordul la care au ajuns mai devreme cele 27 de ţări ale Uniunii Europene.

"G7 şi Australia (...) au ajuns la un consens cu privire la un preţ maxim de 60 de dolari pe baril pentru petrolul brut de origine rusă transportat pe mare", au declarat aceste ţări într-o declaraţie comună.

Înţelegerea fusese convenită joi de UE, în coordonare cu aliaţii din G7, în special SUA şi Marea Britanie, dar Polonia nu îşi dăduse acordul, cerând stabilirea unui plafon mai redus, unele surse menţionând 30 de dolari pe baril. În final, Varşovia a acceptat ieri plafonul de 60 de dolari barilul.

Această măsură, ce are ca obiectiv să reducă veniturile Rusiei în contextul războiului purtat de aceasta contra Ucrainei, este complementară embargoului european asupra petrolului rusesc importat pe cale maritimă şi care intră în vigoare luni.

Concret, prin această plafonare UE interzice companiilor europene implicate în livrarea petrolului rusesc pe cale maritimă (companii de transport, de asigurări etc.) să-şi ofere serviciile dacă petrolul livrat depăşeşte pragul de 60 de dolari barilul.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Scump.Cum te-ai gandit la asa ceva? 15 $ suficient ca rusii sasi vanda petrolul aiurea iar europenii sa-l cumpere de la americani la pretul pietei.

    1. Trolul rus este suparat. Excelent

    Asa si ce conteaza parerea astuia? Asta e un milog care traieste din banii europenilor si are tupeul sa si mai dea cu parerea de lucruri care nu sunt treaba lui! Ne am saturat pana in gat de parerile astora, care dicteaza lumii ce si cum sa faca! O luna daca nu mai primesc pomana pe care o milogesc permanent sunt vai de mama lor! Cat tupeu!

    1. Va credem cand afirmati cu atata sinceritate ca voi,rusii v-ati saturat "pana in gat" de ucrainienii astia care va cam dau peste bot!Sigur ca va intelegem frustrarea pe care o simtiti cand vedeti ca sunt ajutati de NATO! Retegeti-va din Ucraina si nu va mai chinuiti singuri!

    Trolul rus scrie trei comentarii ca sa para mai multi.

    Simpatiile politice nu au nici o treaba cu

    economia si comertul liber domnilor 

    Ne am saturat de ratatii astia de ukraineni care se plang intruna... I a mai vedeti va de razboiul vostru cu fratii vostrii mai mari ca si voi sunteti tot rusi si lasati Europa sa isi vada de economie care a ajuns jos de tot din cauza voastra.....

    1. Ne am saturat de ratatii astia de troli rusesti care se plang intruna... I a mai vedeti va de razboiul vostru in presa ruseasca ca in Europa manipularea a ajuns sus de tot din cauza voastra....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb