ANUL ACESTA,  Companiile E-Distribuţie investesc 53 milioane lei în contoare inteligente

Ziarul BURSA #Materii Prime / 4 iunie 2019

E-Distribuţie Muntenia, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Banat vor instala, în acest an, peste 171.000 de contoare inteligente pentru clienţii din zonele lor de activitate, în cadrul unor proiecte de investiţii în valoare de peste 53 de milioane de lei, urmând ca, până la finalul anului 2019, peste 671.000 de clienţi ai E-Distribuţie să beneficieze de sisteme de contorizare inteligentă au anunţat acestea printr-un comunicat.

Gino Celentano, Director General E-Distribuţie Muntenia, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Banat, a declarat: "Contoarele inteligente vor pune bazele viitoarelor reţele inteligente, care sunt definitorii pentru a face faţă provocărilor aduse de tranziţia energetică, promovând dezvoltarea unor sisteme energetice curate, sustenabile şi eficiente".

Planul de implementare, precum şi cele patru proiecte anterioare, în baza cărora au fost deja instalate peste 500.000 de contoare inteligente, sunt parte a strategiei Grupului Enel pe termen mediu de a instala contoare inteligente pentru întreaga bază de 2,9 milioane de clienţi de distribuţie de electricitate din România.

Comunicatul citat mai notează: "E-Distribuţie Muntenia a programat pentru 2019 instalarea a aproximativ 80.000 de noi contoare inteligente în judeţele Giurgiu şi Ilfov. E-Distribuţie Muntenia a desfăşurat în judeţul Giurgiu cea mai amplă campanie de instalare de contoare inteligente din zona sa de gestiune a reţelelor de dis­tribuţie de electricitate, astfel că peste 90% dintre clienţii din judeţ vor beneficia până la finalul acestui an de un dispozitiv de măsurare inteligentă a consumului de electricitate. E-Distribuţie Dobrogea va instala peste 42.000 de contoare inteligente în judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Tulcea, în timp ce E-Distribuţie Banat va instala contoare cu noua tehnologie pentru aproape 50.000 de clienţi din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş. Până la finalul anului 2028 rata de penetrare a contoa­relor inteligente în baza de clienţi E-Distribuţie va depăşi 60%. Astfel, în cazul E-Distribuţie Muntenia, compania va instala contoare inteligente pentru 65% din totalul utilizatorilor. E-Distribuţie Dobrogea va instala contoare inteligente pentru 70% din totalul clienţilor, în timp ce procentul pentru E-Distribuţie Banat va fi de 60% din totalul consumatorilor".

Cele trei companii de distribuţie a energiei electrice din România fac parte din cadrul grupului Enel, iar potrivit acestora programul de instalare a contoarelor inteligente va fi implementat conform planului aprobat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Buna ziua.Va rog as vrea sa stiu daca mi sa montat contor inteligent mai trebuie să trimit indexul?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb