Anularea prezumţiei de nevinovăţie

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 7 decembrie 2023

Sorin Rosca Stanescu

Este pentru prima dată când devin adeptul, într-o situaţie cu totul şi cu totul specială, a ignorării prezumţiei de nevinovăţie. Pe care o înlocuiesc bine-mersi cu prezumţia de vinovăţie. Aşa că voi vorbi nu despre un prezumtiv grup criminal organizat, în cazul miliardului de euro prăpădit pe vaccinuri inutile, ci chiar despre un grup criminal organizat.

Un miliard de euro reprezintă o sumă uriaşă în orice circumstanţe. Dar atunci când o ţară este lovită şi bântuită concomitent de patru crize, toate cu consecinţe financiare grele asupra fiecărei gospodării, un miliard de euro atârnă mai greu decât oricând. Este cu certitudine cel mai mare furt săvârşit vreodată în România. Un furt bazat exclusiv pe teama generată, cultivată şi multiplicată, legată de consecinţele pandemiei. În cazul celor care au participat la acest complot împotriva poporului român, la acest uriaş jaf, nu pot exista circumstanţe atenuante. Şi nici vreo justificare.

Indiferent de lupingurile pe care le-pa făcut prin viaţă, în Statele Unite sau în altă parte, Florin Cîţu este un om cu discernământ. Şi în orice caz el dispune, prin pregătirea lui profesională, de abilitatea de a cunoaşte semnificaţia cifrelor. Este cu desăvârşire exclus ca după ce a înmulţit cu trei - deşi la acea dată nu se vorbea de un al treilea vaccin - cifra de 10,7 milioane de persoane care s-ar fi putut vaccina, să iasă o diferenţă atât de mare încât, în cele din urmă, să fie aruncaţi pe fereastră un miliard de euro. E clar că a ştiut. Nu numai că ar fi trebuit să ştie. Şi, cu toate acestea, şi-a exercitat atribuţiile de premier, prefăcându-se că ignoră cifrele. Pornind însă de la aceste cifre, de la această premisă unanim admisă, procurorul de caz, în generozitatea lui, a apreciat că paguba creată statului român este de doar un miliard de euro. Nu mai mare. Deşi era evident că nu urmau să se vaccineze de trei ori toţi cei 10,7 milioane de români care, în principiu, s-ar fi putut vaccina. Ei bine, până în acest punct nu poate exista niciun fel de prezumţie de nevinovăţie.

Mai departe, desigur, putem discuta despre circumstanţele acestei fapte extrem de grave, în jurul căreia s-au aliniat mai mulţi membri - nu doar trei dintre cei mai importanţi demnitari - ai unui grup criminal organizat. Putem lua în calcul o eventuală prezumţie de nevinovăţie până la administrarea probelor legată de ce anume s-a întâmplat în cele din urmă cu dozele neutilizate de vaccin, într-un număr imens şi sosite în România în tranşe succesive. Au ajuns toate la ghenă? O parte dintre ele au fost donate? Căror state şi în ce circumstanţe? Alte cantităţi au fost vândute? Cui şi la ce preţ? Mai putem vorbi despre prezumţia de nevinovăţie, tot până la proba contrarie, atunci când ne referim la presiunile formidabile la care a fost supusă populaţia, cum ar fi de exemplu ameninţările cu închisoarea proferate de Arafat împotriva celor care refuzau să se vaccineze. Şi desigur rămâne o mare necunoscută, unde de asemenea, pentru moment, operează prezumţia de nevinovăţie, în ceea ce priveşte expresia de para îndărăt. În definitiv, Guvernul României pe semnăturile a trei miniştri, care la rândul lor s-au întemeiat pe semnăturile a zeci de înalţi funcţionari publici, a făcut un uriaş cadou producătorilor din industria pharma. O industrie despre care se ştia şi se ştie că, sub diferite forme, îi recompensează pe oamenii politici şi pe specialiştii în medicină care le promovează produsele. Cum? Prin călătorii în destinaţii exotice, extrem de costisitoare, sub pretextul unor simpozioane, a unor reuniuni de specialitate. Şi, atunci când este cazul, prin virarea unor sume mari de bani în conturi offshore. Ca să nu mai vorbim despre traficul de influenţă exercitat de mai marii industriei pharma la nivelul Uniunii Europene. Până când le vor fi scuturate toate conturile şi toate averile, proprietăţile trecute pe numele lor sau pe al unor interpuşi, membrii grupului criminal organizat, mult mai numeroşi decât cei trei, ar putea beneficia de prezumţia de nevinovăţie. Nu însă şi reprezentanţii Uniunii Europene ori ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care ar fi trebuit să ştie că România numără doar 19 milioane de persoane, dintre care vaccinabili nu erau decât 10,7 milioane.

Vreau să mă fac cât mai bine înţeles. Procuratura română, spre deosebire de cea din Statele Unite sau din alte state, nu anchetează consecinţele nefaste ale unor vaccinuri, care în mod cert nu au putut fi testate înainte de a fi fost administrate. Nu despre asta este vorba în propoziţia formulată de oamenii legii. Ci doar despre pierderea intenţionată sau nu, dar în orice caz asumată, a unui miliard de euro. Aici nu mai poate exista nicio prezumţie de nevinovăţie, pentru că nimic nu poate răsturna greutatea cifrelor.

Ei bine, dacă aşa stau lucrurile, atunci după ce un procuror s-a avântat, cum s-a mai întâmplat de atâtea ori în România, într-o anchetă extrem de spectaculoasă, înainte ca râvna acestuia să se veştejească, cum de asemenea s-a mai întâmplat de atâtea ori, ar fi fost obligatoriu ca acesta să ia măsurile necesare pentru a se mai salva ce s-ar mai putea salva din banii pierduţi, în ipoteza în care unii s-au îmbuibat cu o parte din ei. Şi chiar dacă nu au primit mită, ei tot răspund patrimonial cu propria avere pentru prejudiciul cauzat, un prejudiciu care nu poate fi pus sub semnul întrebării şi unde logic nu poate funcţiona prezumţia de nevinovăţie. De aceea mă aşteptam şi mă aştept ca, în numele intereselor legitime ale statului, procurorii să fi luat sau să ia de urgenţă o serie de măsuri. Cum ar fi arestarea celor implicaţi. Şi punerea imediată sub sechestru a tuturor bunurilor acestora. Şi când colo ce să vezi? Florin Cîţu a făcut o plimbare de plăcere şi de complezenţă la DNA. De unde a plecat cum a venit. Cu zâmbetul pe buze. Iar ceilalţi doi, la care se adaugă şi alţii, care nu sunt încă anchetaţi, îl acuză pe procuror de malpraxis. Ca să vezi!

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. Asa cum se vede cu usurinta este o tema falsa introdusa in societate .Oportunitatea deciziei politice nu este condamnabila .Sa privim totul si din sens invers .Ce ne-am fi facut daca Pandemia de Covid 19 dura ciitiva ani si Romania nu cumpara vacicnuri suficiente si oamenii mureau cu miile in case fara vaccin .Decidentii erau „ omoriti in strada ” :Este o vorba romanesca stiuta de noi toti :„Paza buna trece primejdia rea ”.

    1. „ tragedia „ de care vrei sa ne convingi .a avut o mortalitate comparabila cu o gripa obisnuita , daca elimini morții bagați abuziv la covid in timp aveau 5 cancere si o ciroza , sau erau calcați de masini .decesele cele mai multe au avut drept cauze lipsei de acces in spitale ale celor cu boli adevarate . veniti cu ceva nou , asta ce spui , a mers in primele zile ale propagandei . daca ai televizor , vezi ca este o ancheta in PE care investigheaza aceasta escrocherie cu vaccinurile inutile .

      A avut . Norocul nostru partial . Daca nu avea ? si daca nu existau vaccinuri ce ziceai acum ?

      tot n-ai inteles ,asa zisele vaccinuri au fost mai mult decat inutile au creat , efecte adverse , unor oameni raciti care se puteau trata ca pentru orice raceala asa cum au facut-o si pina acum . johanis , inainte de a primi ordine de la cine le-a primit , a spus ca este o banala raceala , lucru pe care l-am constata pe propria piele .

      esti pe linga rau . cunosc cel putin zece cazuri de cetateni care nu s-au vaccinat si au suferit cumplit dupa ce au contactat virusul ba chiar au platit multi bani pentru tratamente facute la domiciliu

      Nu pentru toti a fost o raceala banala,unii au murit de la complicatiile covidului!Daca ai avut covid ar trebui sa te duci sa faci o radiografie pulmonara!Ai fi uimit sa constati ca ai ceva zone cu fibroza pulmonara.In chestia cu aceasta pandemie cam toate variantele au fost adevarate:unii au murit de la covid,altii de la agravarea bolilor preexistente,altii de la tratamentul stiintifico-fantastic propus de catre chinezi,altii de la vaccin,altii fiindca nu si-au mai putut trata afectiunile pe care le aveau,etc.Adevarul este ca la inceputul.pandemiei.a fost o lupta intre serviciile secrete,care mai de care sa achizitioneze medicamente si materiale sanitare fiindca uriasa fabrica a mapamondului,adica China ,se inchisese .Putem spune ca avem.servicii secrete valoroase din acest punct de vedere.Eu de obicei am cuvinte rele despre securisti si politicieni dar ce e drept,e drept,trebuie sa privim si partea plina a paharului!

      Ai fost prin sectiile de infectioase in acele vremuri ? Daca nu, pacat...

      au inceput sa recunoasca cei care au regizat plandemia si nu mai vrei tu acum . citeste declaratia premierului slovac de ex si poate te trezesti si tu . nu mai povesti ce ai vazut la tv , au primit milioane de euro pentru propaganda .

    ...

    1. asa e, cand esti hot milionar in euro, ramane doar coperta de la dosar, restul "dispare"

      exact asa am patit, ca m-am pus sa dau in judecata un milionar -hot, dezvoltator imobiliar care nu ne-a platit 2 bucatarii utilate(ca venise recesiunea). la prima instanta am castigat, si a facut ala recurs, si ca sa vezi la a doua instanta, am pierdut, pe motiv ca n-aveam proces verbal de predare-primire. dar ... a fost la dosar. si ca sa vezi, au ramas numai copertile.

      asta e "justitia" romana 

      Uau!!!!!!!!!!

      In cazul fratilor Tate , intre coperti trebuie sa pui probe , nu gargara de la tv .

      La cati bani au din proxenetism, m-as mira sa nu scape.

      Scapa pentru ca nu sint probe impotriva lor , ca daca erau nu ii lasa asa

    Risipa de bani ca doar nu-s banii lor.

    Adica-s a lor dar nemunciti de ei.

    Mereu va fi o problema cand unii muncesc si altii "impart". Uite cati bugetari avem in plus. Cate 3 agentii care fac exact acelasi lucru si colcaie de pile si neamuri de partid. Primarii unde se taie frunza la caini, ca au sub 500 de locuitori. Terenuri de fotbal in panta, costume de scafndru cumparate la crf marfa, ca na poate trebuie la ceva. Te doare mintea. Problema nu- i doar Catu cu vaccinu. Risipa e peste tot. Si furtul la fel. Ca si aici banuiesc ca s-a furat la greu, sa vedem daca se poate dovedi sau nu, ca spaga cred ca a fost. 

    1. Nu vorbiti de primari, ca de la anul devin Speciali.

    În toată porcăria asta planetară se cam aplică proverbul românesc "peștele de la cap se împute, dar de la coadă se curăță".

    D-aia a inceput ancheta in personam la noi pentru că suntem doar codita, capul peștoiului fiind în altă parte. 

    Noi suntem noutatea, un experiment în plus nu strică:) Să vedem ce iese. 

    O singură chestie mă uimește în slugărnicia față de Ursula von de Pfizer care ne-a dus în această situație de inundație cu zeama vax. 

    Erau în România cisterne pline de zeamă de dădea p-afara, erau conștienți de asta, dar au contractat în continuare, ca atenție, peste o lună să vândă sau sa doneze vaxuri altor țări nu așa pricopsite ca noi. 

    Adică pe de o parte cumpărau, iar pe de altă parte vindeau imediat din stoc! Intermediere de zeamă vax, de fapt de borș că se cam acrise :))

    Prostie, slugărnicie baloasa sau altceva, oricum prezumția de nevinovăție trebuie să se aplice. 

    1. Pai,alea erau pe cale de expirare,aduceau unele proaspete.Oricum,au intepat lumea si cu vaccinuri expirate,au zis lasa ca merge.Nu.mai era DSP-ul sa faca garagata si sa dea amenzi,daca ordinele vin de sus,ce mai conteaza?Ai naibii politicieni,cum isi baga ei nasul unde nu se pricep si unde nu le fierbe oala!

    cand a aparut boala, neam bucurat ca suntem in uniune si am beneficiat de tratament la comun , la acea data erau tari care nu aveau nici o posibilitate sa procure vaccinul si erau privite ca miei la taiere, noi nu am mai trait o criza medicala similara nici o data poate doar acum sute de ani in perioada ciumei ,daca se dovedeste ca au bagat bani in buzunar isi merita pedeapsa dar daca se face mascarada pentru faptul ca sau comandat din nainte multe vaccinuri si dupa 2 ani sau dovedit cas prea multe atunci astai nemernicie daca o sa mai avem parte de un alt virus poate si mai al dracului ,atunci nici un politician nu se mai baga si vor refuza ahizitia de vaccinuri si sa vezi morti pe capete atunci ,dupa cum arata procesul este o mare manarie marca PSD

    1. 1. da e un proces politic. atata tam tam pt un miliard de euro, cand pensiile speciale ne costa anual 2,5 miliarde euro. anual. si nimeni nu e deranjat de cheltuiala asta(dintre politicieni), ba mai mult de la 1 ianuarie, intra inca o sarja de speciali, fostii primari si nu stiu cine.

      2. puteau fi mult mai putine doze comandate , sa nu ajungem sa aruncam bani pe apa sambetei. deci asta sugereaza spaga. dar dc nu se poate dovedi, bye. 

      Te-ai bucurat tu de tratamentul la comun , cei care au murit de ”tratament ” adica de intubare pina le-au plesnit plamanii si cei tratati cu medicamente necunoscute si care au murit , nu s-au bucurat in sacii lor de plasti . stai ascuns ca vad coada de useristi la dna !

      Medicamentele nu erau necunoscute,erau(sunt)cunoscut e si arhicunoscute doar ca se folosesc in alte afectiuni pentru care beneficiile depasesc riscurile!Ce helis-belis au avut ei de le-au combinat si le-au folosit la gramada,nici pana acum nu-mi explic.Acele protocoale terapeutice nu au fost,,inventate,,de catre oricine,nu stiu cum.le-a trecut prin cap asa ceva,au renuntat la ele dar pana au renuntat si s-au gandit la niste tratamente mult mai simple si logice....

    Prima anulare a prezumtiei de nevinovatie a fost atunci cind au cerut amprentarea pe doc de identitate.

    1. Ti-e rusine cu amprenta ta? :)

    Nu a fost nici un grup de interese.A fost un grup de lingai pe langa lingaul cel mari din Romania care la randul sau a fost lingaul pe langa cei mari din UE.Un rup de idioti,care ajungand( RECENT) la fraiele puterii,au facut tot ce li s-a cerut pentru perpetuarea,mentinerea,pe scaunul puterii.Unii la puterea statala altii la cea europeana.E simplu si eident.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb