Atos îşi propune să ajungă la ZERO NET emisii de carbon până în 2028

Comunicate de presă / 24 februarie 2021

Atos anunţă accelerarea parcursului către obiectivul de decarbonizare, respectiv atingerea "zero net" până în 2028. Astfel, compania se angajează să reducă emisiile globale de carbon aflate sub controlul şi influenţa sa cu 50% până în 2025 şi să compenseze toate emisiile reziduale până în 2028, conform unui comunicat remis redacţiei.

Astfel, Atos îşi propune să atingă ţelul stabilit prin Acordul de la Paris de limitare a încălzirii globale la 2° C până în 2050 cu 22 de ani mai devreme decât target-ul menţionat în cadrul Acordului, respectiv anul 2050. Totodată, obiectivul depăşeşte cu 7 ani şi target-ul setat anterior la nivel de Grup.

De asemenea, Atos se angajează să atingă până în 2025 şi obiectivul SBTi, care urmăreşte reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi vizează limitarea creşterii temperaturii globale cu 1,5 °C peste nivelurile preindustriale. Obiectivul Atos se află deopotrivă cu 5 ani în avans faţă de cel mai riguros obiectiv SBTi, cât şi faţă de obiectivul stabilit anterior de Grup.

Decizia de a-şi accelera parcursul a fost motivată de succesul planurilor Atos de decarbonizare, care s-au concretizat deja într-o reducere a emisiilor globale de carbon ale Grupului cu 15% în 2020 (de la 3,3 la 2,8 milioane tone CO2), din care aproximativ 10% reprezintă o îmbunătăţire structurală adiţională faţă de efectul conjunctural COVID-19. În plus, decizia reflectă angajamentul Atos de a accelera şi mai mult decarbonizarea digitală a clienţilor săi.

Astfel, Atos se poziţionează, la nivel global, în topul companiilor de tehnologie care luptă împotriva schimbărilor climatice şi contribuie la limitarea încălzirii globale cu 1,5° C peste nivelurile preindustriale. Spre exemplu, Atos este clasat pe prima poziţie la nivel mondial, în sectorul digital, după indicele de sustenabilitate Dow Jones .

"Este timpul să accelerăm lupta împotriva schimbărilor climatice. Prin creşterea propriei noastre ambiţii de decarbonizare, ne vom sprijini mai bine clienţii în propriul lor parcurs, valorificând puterea tehnologiilor digitale şi potenţialul acestora pentru a reduce emisiile de carbon cu până la 20% în alte sectoare. Leadership-ul Atos în domeniul decarbonizării va aduce beneficii directe tuturor clienţilor noştri", a declarat Elie Girard, CEO Atos.

Atos a accelerat deja planurile de decarbonizare în ultimul an, printr-o strategie care cuprinde toate activităţile şi unităţile de business, respectiv ani de investiţii continue în abilităţi, competenţe şi cercetare. Eforturile de decarbonizare ale Grupului se concentrează pe patru domenii principale:

- Imobiliare: optimizarea spaţiilor de birouri şi a consumului de energie în toate regiunile, cu eforturi semnificative pentru adoptarea energiei fără carbon. Acest lucru s-a concretizat într-o scădere de 34% a emisiilor globale de CO2 ale birourilor Atos în 2020 vs. 2019 (19% fără efectul COVID-19), cu o trecere accelerată la energie fără carbon şi la energie regenerabilă, alimentând 44% din toate birourile Atos din 2020 (comparativ cu 25% în 2019);

- Centrele de date: eficienţă energetică îmbunătăţită, care s-a materializat într-o scădere cu 15% a consumului global de energie în centrele de date Atos la nivelul anului 2020 vs. 2019 şi o trecere la energie fără carbon şi regenerabilă, care alimentează acum 55% din toate centrele de date Atos în 2020 (comparativ cu 32% în 2019);

- Lanţul de aprovizionare: introducerea unor criterii sistematice de decarbonizare la nivelul lanţului de aprovizionare, care a dus deja la rezultate semnificative (de exemplu, o reducere de 10% a consumului de energie pentru toate computerele noi).

Atos a fost listat între primele 7% companii care au implicat furnizorii în procesul de schimbare climatică, conform clasamentului CDP Supplier Engagement Leaderboard 2020

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb