Australia revine asupra ameninţării de a trimite la închisoare australienii ce se întorc din India

G.U.
Miscellanea / 4 mai 2021

Australia revine asupra ameninţării de a trimite la închisoare australienii ce se întorc din India

Prim-ministrul australian Scott Morrison a revenit astăzi asupra ameninţării sale de a-i trimite la închisoare pe australienii care vor încerca să fugă din India, devastată de pandemie, relatează France Presse, conform Agerpres.

"Cred că probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este aproape de zero", a declarat Morrison cu ocazia unei campanii media.

Guvernul lui Scott Morrison a decis la sfârşitul lunii aprilie să suspende zborurile din India până pe 15 mai, în timp ce pandemia de COVID-19 în această ţară din Asia de Sud a atins un nivel de gravitate fără precedent.

De asemenea, Australia a avertizat sâmbătă concetăţenii care se întorc din India cu zboruri cu escală că riscă cinci ani de închisoare.

Aproximativ 9.000 de australieni sunt blocaţi în India, inclusiv jucători de cricket care au participat la Prima Ligă indiană, notează sursa citată.

"Dacă guvernului nostru i-ar păsa de siguranţa australienilor, ne-ar permite să ne întoarcem acasă. Ruşine!!! Dle prim-ministru, aveţi sânge pe mâini", a postat pe Twitter fostul jucător de cricket australian Michael Slater, blocat în Maldive.

Morrison a negat că ar avea "sânge pe mâini". "Au fost o mulţime de decizii dificile de luat în timpul COVID-19 şi oamenii mă critică, pe mine şi pe guvernul meu pentru asta", a declarat el pentru televiziunea Nine. "Voi proteja graniţele noastre în această perioadă", a insistat el.

Australia şi-a închis frontierele pentru majoritatea non-australienilor în martie 2020. Toţi cei care intră pe teritoriul său trebuie să respecte 14 zile de carantină, ceea ce a contribuit fără îndoială la stoparea răspândirii epidemiei, notează AFP.

Dar acest sistem a fost pus la încercare când virusul s-a extins dincolo de zonele plasate în carantină şi a provocat mai multe focare de contagiune.

Prim-ministrul conservator ar urma să fie reales în următoarele 12 luni şi se bazează pe gestionarea relativ reuşită a pandemiei pentru a obţine victoria. Dar suspendarea zborurilor din India şi ritmul lent de vaccinare i-ar putea compromite şansele, notează AFP.

Australia a administrat 2,2 milioane de doze de vaccin la o populaţie de 25 milioane de persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb