AVERTISMENT ONU Efectele pandemiei: sărăcie, mai puţină educaţie, mortalitate infantilă

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 11 septembrie 2020

Efectele pandemiei: sărăcie, mai puţină educaţie, mortalitate infantilă

Efectele pandemiei pe termen scurt sunt vizibile, dar cele mai dramatice sunt cele pe termen lung. Consecinţele indirecte ale pandemiei de coronavirus depăşesc impactul direct al COVID-19 în cele mai fragile ţări ale lumii, a avertizat coordonatorul ONU pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock, în faţa Consiliul de Securitate al ONU. "Efectele indirecte ale crizei vor fi mai multă sărăcie, speranţă de viaţă mai scăzută, mai multă foamete, mai puţină educaţie şi o mortalitate infantilă mai ridicată", a tras un semnal de alarmă coordonatorul ONU. El a arătat că efectele sunt mai ales de ordin economic - scăderea preţurilor la materiile prime, reducerea remitenţelor, perturbările comerţului şi măsurile de izolare îngreunând supravieţuirea, mai ales în cazul muncitorilor zilieri şi al femeilor. Coordonatorul ONU a mai subliniat că ţările sărace au fost puternic lovite de impactul pandemiei asupra serviciilor de educaţie şi de sănătate, populaţiile acestor state fiind foarte vulnerabile la maladii precum rujeolă, malarie şi tuberculoză. Tot în Consiliul de Securitate al ONU, subsecretarul general pentru afaceri politice, Rosemary DiCarlo, a prezentat o evaluare a impactului pandemiei asupra păcii şi securităţii, scoţând în evidenţă riscurile crescute. Erodarea încrederii în instituţiile publice ar putea genera instabilitate dacă oamenii consideră că autorităţile nu au gestionat bine epidemia sau nu au acţionat transparent, a spus ea. Rosemary DiCarlo a punctat că s-au constatat o creştere a discriminării, a violenţei pe bază de gen şi limitări ale libertăţii de exprimare. De asemenea, există riscul ca pandemia să facă să deraieze procesele fragile de pace, a menţionat DiCarlo. Ea a amintit că apelul din 23 martie al secretarului general al ONU, Antonio Guterres, pentru o încetare globală a focului a primit iniţial răspunsuri încurajatoare, în Columbia, Filipine şi alte zone fiind anunţate armistiţii temporare, însă "multe au expirat fără a fi prelungite, rezultând puţine ameliorări pe teren". Pandemia este departe de a se fi încheiat, iar sărăcia se accentuează în multe zone ale lumii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Lipsă WC public : st. microbuze, locuri aglomerate,, gunoaie, deșeuri... întrețin pandemia.....

    Din ecuatie lipsese trendul piramidei populatiei globale.

    Atat pe tari si continente de unde se deduce clar razboaie in unele zone pentru dislocarea forte productive in pietele financiarizate.

    Razboaiele pot fi economice, valutare, umonitare, climatice / pe obstructionari resurse, idologice, religioase, militare cu doctrinele aferente (democratie / socialism / capitalism / liberalism / etc forme). 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb