Banca Ţiriac va fuziona cu HVB Bank

Magda Stoica
Bănci-Asigurări / 23 mai 2011

Banca Comercială "Ion Ţiriac" şi "Bank Austria Creditanstalt" (BA-CA) s-au angajat printr-un precontract să fuzioneze. Această operaţiune se va efectua prin intermediul subsidiarei băncii austriece din ţara noastră "HVB Bank", iar banca astfel rezultată se va numi "HVB Ţiriac".

Erich Hampel, CEO al BA-CA, a declarat că România reprezintă o piaţă strategică pentru banca austriacă. Domnia sa a mai adăugat că, prin această fuziune, pe de o parte, "Bank Austria Creditanstalt" îşi păstrează promisiunea de a-şi extinde prezenţa în ţara noastră încă din primele momente ale aderării la Uniunea Europeană, iar pe de altă parte, îşi creează un avantaj important în raport cu competitorii direcţi.

Unul dintre principalele obiective ale băncii austriece este atingerea cotei de 10% din piaţa noastră.

"Sîntem mîndri să includem numele Ţiriac în logo-ul nostru. Acest nume este asociat cu succesul şi creşterea dinamică, nu doar în România, ci şi pe plan internaţional", spune Erich Hampel.

"Bank Austria Creditanstalt" va deţine peste 50% din acţiunile "HVB Ţiriac" şi va fi res-ponsabilă în totalitate pentru coordonarea operaţiunilor HVB Ţiriac.

Ion Ţiriac s-a declarat încîntat de această fuziune cu "HVB Bank", cu atît mai mult cu cît era reţinut în privinţa vîn-zării băncii şi consideră că cele două bănci se potrivesc perfect şi vor putea, astfel beneficia în continuare de dezvoltarea dinamică a pieţei financiare româneşti.

BA-CA este prezentă pe piaţa românească încă din 1998, prin subsidiara sa "HVB Bank România", succesorul legal al "Bank Austria Creditanstalt România". În acest moment, "HVB Bank România" se situează pe locul 7 în topul băncilor de pe piaţa locală, cu total active în valoare de aproximativ 1,4 miliarde euro, 320 de angajaţi, 12 sucursale şi cu aproape 32.000 de clienţi.

Domnul Hampel consideră că managementul "HVB Bank" a construit în cîţiva ani o bancă puternică, cea mai profitabilă subsidiară a reţelei austriece. Domnia sa a adăugat că prin fuziunea celor două bănci se îmbină forţa dovedită de "HVB Bank România" pe segmentul corporativ, al operaţiunilor de trezorerie şi private banking cu puternica dezvoltare a "Băncii Ţiriac" pe segmentul adresat persoanelor fizice.

"Banca Ţiriac" deţinea la sfîrşitul lunii martie o reţea de 60 de unităţi, active totale de 706 milioane euro şi o cotă de piaţă de 2,9%, fiind poziţionată pe locul 11 în sistemul bancar din România. Banca a fost înfiinţată în anul 1991.

"HVB Bank România" împreună cu "Banca Ţiriac" se vor situa împreună pe locul patru în sistemul bancar din România, după BCR (26,1% cota de piaţă), BRD (13,0%), "Raiffeisen Bank România" (9,2%) şi înaintea CEC (5,9%). Activele totale ale "HVB Ţiriac" vor fi de 2.080 milioane euro, iar numărul total de unităţi se va ridica la 72.

"Fuziunea cu < Banca Ţiriac > oferă o bază puternică pentru dezvoltarea noastră în România. Noua poziţie în piaţă va avea ca rezultat venituri mai mari şi o creştere cu mult mai puternică decît am fi fost capabili să obţinem pe cont propriu. În contextul actual, ne aşteptăm să obţinem pe viitor în România rezultate de două ori mai bune decît în prezent", declară Erich Hampel, CEO al BA-CA.

Potrivit estimărilor, fuziunea se va încheia pînă la sfîrşitul acestui an şi va trebui autorizată de instituţiile oficiale locale.

În cadrul "HVB Group", "Bank Austria Creditanstalt" este responsabilă pentru întreaga activitate din Europa Centrală şi de Est, coordonînd cea mai mare reţea din regiune, ce deserveşte 4,6 milioane clienţi în 11 ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb