Băsescu: Nu am luat încă o decizie privind promulgarea legii care abilitează guvernul să prezinte bugetul în Parlament

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 18 noiembrie 2009

Băsescu: Nu am luat încă o decizie privind promulgarea legii care abilitează guvernul să prezinte bugetul în Parlament

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că nu a luat, încă, o decizie în ceea ce priveşte promulgarea legii care abilitează guvernul demis să elaboreze bugetul de stat pentru 2010. Şeful statului a precizat că actul normativ se află, momentan, la departamentul de specialitate de la Cotroceni.

Traian Băsescu a afirmat: "Trebuie să mă gândesc, să văd. Deocamdată nu am primit raportul de la departamentul meu de specialitate. Eu cred că unul dintre marile pericole ar fi, pe de o parte, să dărâmăm guverne, iar pe urmă să ne dăm seama ce prostie am făcut şi să le reînvestim, dându-le atribuţiuni de guverne funcţionale. Nu este posibil aşa ceva. Suntem stat democratic".

Întrebat dacă este posibil să nu promulge legea, preşedintele a replicat: "Nu spun nimic până când nu văd legea". Şeful statului a adăugat, însă, că nu pot fi rezolvate problemele guvernării reînvestind un guvern care a primit votul de neîncredere al Parlamentului, informează Agerpres.

Traian Băsescu a declarat: "După ce au dărâmat un guvern, le-am propus un al doilea guvern, l-au dărâ-mat şi pe acela, le-am propus un al treilea guvern, au plecat în vacanţă. Cred că nu putem rezolva problemele guvernării reînvestind un guvern căruia i-am dat vot de neîncredere în parlament, printr-o lege artificială. Gândiţi-vă ce înseamnă bugetul de stat. Bugetul de stat reflectă programul politic al guvernului. Cum poţi să spui ca un guvern pe care l-ai dărâmat să facă bugetul de stat? Acesta e un guvern care a luat votul de neîncredere al parlamentului. Pe ce program face bugetul de stat? E o absurditate".

La rândul său, primul-ministru în exerciţiu, Emil Boc, a declarat, ieri, că Legea bugetului va fi înaintată în parlament atunci când cadrul legal o va permite.

"Când cadrul legal ne va permite, vom înainta legea bugetului la Parlament, adică atunci când legea va fi operabilă pentru guvern", a spus Boc.

La rândul lor, conservatorii au solicitat, ieri, guvernului să prezinte, urgent, bugetul pe 2010.

Vicepreşedintele PC, Vlad Hogea a acuzat că, în plină criză economică şi socială, premierul Emil Boc şi ministrul interimar al Economiei, Adriean Videanu, se află în campanie electorală pentru candidatul susţinut de PD-L, Traian Băsescu.

Vlad Hogea a declarat: "Este absurd ca în plină criză miniştrii Guvernului Boc să ia parte la mitinguri electorale, la care prezenţa lor nu se impune şi ţara să nu aibă buget. Membrii Cabinetului ar trebui să stea la Palatul Victoria şi să facă bugetul pe 2010, nu să presteze la mitinguri electorale ca agitatori".

Vicepreşedintele conservator consideră că "Guvernul Boc II doreşte să fugă de răspundere şi nu prezintă bugetul de frica pierderii unor puncte electorale", argumentând că, din nou, românii vor fi cei afectaţi de lipsa de măsuri a Guvernului Boc.

"Facem apel la guvern să vină cu bugetul pe 2010 cât mai repede. Ro-mânia are nevoie de stabilitate şi de un nou buget", a încheiat Hogea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb