BCR susţine campania de donaţii pentru Fondul de urgenţă destinat spitalelor

A.M.
Bănci-Asigurări / 8 aprilie 2020

BCR susţine campania de donaţii pentru Fondul de urgenţă destinat spitalelor

Banca Comercială Română susţine Fondul de urgenţă pentru spitale printr-o contribuţie iniţială de 100.000 de lei, la care banca va adăuga câte un euro pentru fiecare donaţie realizată, indiferent de sumă, prin intermediul BursaBinelui.ro, se arată într-un comunicat remis Redacţie noastre.

Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România, a declarat: "Sistemul medical românesc a intrat în această luptă cu vulnerabilităţile pe care le ştim cu toţii, dar acum e momentul să fim responsabili şi solidari, pentru că la mijloc sunt vieţile nostre, ale celor dragi, ale bunicilor şi copiilor noştri. Iar vieţile tuturor depind de medicul care stă pe baricade zi de zi. Un medic lipsit de protecţie se pune în pericol atât pe sine, cât şi pe pacienţii pe care îi are în grijă. Încă din primele zile, de când am creat acest mecanism de urgenţă pentru medici, peste 50 de spitale ne-au trimis strigătele lor de ajutor. Personalul medical are nevoie de echipamente adecvate, care să ne protejeze pe noi toţi şi să facă zid în faţa acestei pandemii agresive."

Nicoleta Deliu, Head of CSR & Communication BCR, a transmis: "Facem un apel către toţi partenerii şi clienţii noştri să se implice, indiferent de nivelul şi forma contribuţiei, în sprijinul oamenilor din prima linie în lupta cu COVID-19. Medicii şi personalul sanitar se află, în prezent, sub o imensă presiune şi au nevoie de protecţie, măşti, halate, dezinfectanţi, teste şi multe altele. Fără toate acestea, medicii noştri se pot infecta foarte uşor, iar un doctor infectat devine pacient. Dacă până acum, ei aveau grijă de noi, este momentul să avem noi grijă de ei. Pe Bursa Binelui, oricine poate dona foarte simplu şi rapid, iar sumele vor fi suplimentate de BCR."

Deţinută de BCR, BursaBinelui.ro este de 8 ani singura platformă din România unde donaţiile nu sunt comisionate. Clienţii BCR care doresc să contribuiela Fondul de urgenţă pentru spitale, deschis de Salvaţi Copiii, au la dispoziţie şi în aplicaţia George (mobile & internet banking)un formular special de plată (accesibil în secţiunea "Plăţifacturi/Donaţii/SalvaţiCopiii).

Mai multe detalii despre Fondul de urgenţă pentru spitale: https://www.salvaticopiii.ro/ce-facem/protectie/situatii-de-urgenta/coronavirus/fond-de-urgenta-pentru-spitale

În prezent, eforturile BCR de combatere a pandemiei COVID-19 sunt orientate către mai multe domenii critice în această perioadă. Banca anunţat deja un sprijin financiar de 2,5 milioane de lei spitalele locale, comunităţile şi ONG-urile implicate în procurarea şi colectarea materialelor sanitare, sprijinul persoanelor vulnerabile, în educaţia privind prevenţia şi protejarea oamenilor, dar şi către eforturile de a asigura învăţământul de la distanţă.

Salvaţi Copiii este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în 1990, care apără şi promovează drepturile copilului în România prin dezvoltarea de programe educaţionale, de protecţie socială şi de promovare a drepturilor copiilor.

Având legături puternice cu sistemul medical, Salvaţi Copiii România a deschis un fond de urgenţă pentru sprijinirea imediată a acestuia şi a începutdeja echiparea spitalelor cu aparatură medicală urgentă în lupta contra pandemiei de COVID-19. În urma solicitărilor primite de la 50 de spitale, Salvaţi Copiii a centralizat un necesar de aparatură medicală, echipamente de protecţie şi consumabile în valoare de peste 3 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb