Revolut anunţă o vânzare secundară de acţiuni pentru a oferi lichidităţi angajaţilor

F.D.
Bănci-Asigurări / 16 august

Nik Storonsky, CEO al Revolut

Nik Storonsky, CEO al Revolut

Revolut, fintech-ul global cu peste 45 de milioane de clienţi în întreaga lume, a semnat acorduri cu un grup de investitori de top în tehnologie pentru a oferi lichidităţi angajaţilor printr-o vânzare secundară de acţiuni la o evaluare de 45 de miliarde de dolari, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Această vânzare secundară de acţiuni permite angajaţilor actuali să îşi capitalizeze contribuţia la creşterea Revolut, atrăgând în acelaşi timp un mix divers de investitori noi şi existenţi. Runda a fost condusă de Coatue, D1 Capital Partners şi investitorul existent Tiger Global.

Această evaluare reflectă performanţele financiare solide înregistrate de companie în ultimele trimestre, precum şi progresele realizate în atingerea obiectivelor sale strategice. În 2023, Revolut a raportat venituri de 2,2 miliarde de dolari (o creştere de 95% faţă de 2022) şi un profit record înainte de taxe şi impozite de 545 de milioane de dolari. Compania şi-a continuat traiectoria ascendentă în prima jumătate a anului 2024, înregistrând o creştere anuală a veniturilor de peste 80%, precum şi o profitabilitate îmbunătăţită. Revolut este acum aplicaţia financiară cu cea mai rapidă creştere în 19 pieţe şi estimează că va depăşi 50 de milioane de clienţi până la sfârşitul anului 2024.

Această recentă evoluţie consolidează tendinţa pozitivă pe care compania a avut-o de la începutul anului anului. Compania a obţinut o licenţă bancară în Mexic, urmată de acordarea licenţei bancare în Regatul Unit (Autorizare cu restricţii) în luna iulie, un pas important în extinderea continuă a companiei atât în Regatul Unit, cât şi la nivel global. În plus, Revolut a lansat mai multe produse noi, inclusiv programul de loialitate RevPoints şi funcţia eSIM.

Nik Storonsky, CEO al Revolut, a declarat: "Suntem încântaţi să oferim angajaţilor noştri oportunitatea de a beneficia de succesul colectiv al companiei. Eforturile lor, inovaţia şi devotamentul ne-au făcut să devenim cea mai valoroasă companie privată de tehnologie din Europa. De asemenea, suntem încântaţi să ne asociem cu mai mulţi investitori noi care ne împărtăşesc viziunea, pe măsură ce ne continuăm călătoria de redefinire a peisajului bancar obişnuit."

"Avem un nivel ridicat de convingere în misiunea Revolut de a democratiza accesul la serviciile financiare la nivel global", a împărtăşit Philippe Laffont, fondator şi manager de portofoliu, Coatue. "Capacitatea dovedită a Revolut de a se extinde pe zeci de pieţe este o dovadă a angajamentului echipei faţă de viteza de lansare a produselor, incluziunea financiară şi inovaţia în serviciile financiare. Sub coordonarea lui Nik şi a echipei sale, Revolut a navigat prin complexitatea peisajului serviciilor financiare pentru a oferi o suită impresionantă de produse care răspunde nevoilor bazei sale de clienţi în rapidă creştere. Suntem nerăbdători să sprijinim Revolut pe măsură ce continuă să contribuie la transformarea industriei bancare globale."

Morgan Stanley a fost singura companie de intermediere implicată în tranzacţie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb