Bogdan Aurescu a avut o întrevedere cu preşedinta Parlamentului lituanian

S.B.
Politică / 13 martie 2023

Bogdan Aurescu a avut o întrevedere cu preşedinta Parlamentului lituanian

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut, luni cu prilejul vizitei oficiale pe care o efectuează la Vilnius, o întrevedere cu preşedinta Parlamentului Republicii Lituania, Viktorija Èmilytė-Nielsen, informează news.ro.

Şeful diplomaţiei române a transmis, în acest context, aprecierea pentru nivelul foarte bun al relaţiei româno-lituaniene şi a evidenţiat dinamica pozitivă a dialogului bilateral la toate nivelurile. Ministrul român a subliniat, totodată, contribuţia diplomaţiei parlamentare la consolidarea legăturilor dintre cele două ţări, amintind contactele numeroase realizate pe parcursul anului trecut.

Ministrul Bogdan Aurescu a apreciat, de asemenea, evoluţia pozitivă a schimburilor comerciale bilaterale, mai arată comunicatului de presă al MAE.

În ceea ce priveşte agresiunea neprovocată şi nejustificată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, cei doi oficiali au evaluat consecinţele multiple ale conflictului asupra situaţiei de securitate din proximitatea Flancului Estic al NATO. Ministrul Bogdan Aurescu a prezentat detaliat sprijinul multi-faţetat si complex oferit de ţara noastră Ucrainei, inclusiv refugiaţilor ucraineni. În ceea ce priveşte consecinţele agresiunii ruse asupra securităţii alimentare globale, ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat rolul central jucat de România în facilitarea exporturilor de cereale din Ucraina.

"Oficialul român a prezentat şi provocările cu care se confruntă Republica Moldova, printre care un număr crescut de refugiaţi, o criză energetică severă, riscuri de securitate, evidenţiind importanţa continuării unui sprijin substanţial, rapid şi orientat către sectoarele cele mai afectate. A evocat relevanţa Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, creată de ministrul român de externe împreună cu omologii german şi francez şi a încurajat Lituania să continue să contribuie la Platformă. Cei doi oficiali au discutat şi despre utilitatea unei platforme interparlamentare de sprijin pentru Republica Moldova, precum şi despre măsurile necesare pentru consolidarea rezilientei şi securităţii acesteia", conform sursei citate.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre pregătirea Summitului NATO de la Vilnius din iulie 2023, ministrul Aurescu subliniind necesitatea implementării deciziilor Summitului de la Madrid şi a adoptării de noi măsuri care să consolideze postura de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, inclusiv la Marea Neagră.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ce mandat dezastruos a putut să aibă și are în continuare acest om al lui Iohannis.

    Ar trebui să le fie rușine la amândoi pentru tot ceea ce fac ! ...

    Aurescule demisia…

    s-a dus sa il parasca pe R. Bogdan..

    Mi-a zis ca sunt prost... 

    Si asa lumea a vazut ca sunt mic , com0plexat, idiot , fumez trabuc, unele mai mario ca gura mea...

    Vor sa ma faca mecanic de tren.. :(((( 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb