Buzăul nu mai are bani pentru plata angajaţilor din Direcţia de Protecţia Copilului

Ana Felea
Miscellanea / 14 octombrie 2020

Buzăul nu mai are bani pentru plata angajaţilor din Direcţia de Protecţia Copilului

Peste o mie de salariaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău sunt în pericolul de a nu-şi primi banii pentru următoarele două luni, potrivit instituţiilor. Problema plăţii acestor salariaţi a apărut şi în alte judeţe din ţară încă de la începutul anului, atunci când au fost alocate de Guvern sumele pentru asigurarea bugetelor de funcţionare a instituţiilor.

Mai exact, la începutul anului banii alocaţi Buzăului din bugetul de stat au fost prea puţini şi insuficienţi pentru a se putea asigura buna funcţionare a centrelor de bătrâni, cămine de copii şi a tururor aşezămintelor din cadrul DGASPDC. Concret, Buzăului i-au fost trimişi bani care să asgure funcţionarea doar pentru câteva luni, bugetul iniţial de funcţionare alocat de la bugetul de stat a fost de 17.547 milioane de lei lei. Ulterior, printr-o rectificare bugetară au mai fost alocaţi încă 7,5 milioane de lei, ceea ce a dus la o sumă totală de 25 de milioane de lei. Banii însă au fost insuficienţi, iar pentru a se putea asigura plata salariilor angajaţilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului, Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află instituţia, a suplimentat bugetul cu încă 61 de milioane de lei, ceea ce a permis achitarea salariilor tutror celor 1.070 de salariaţi inclusiv în această lună.

"Conform legii, bugetul unei Direcţii de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ar trebui să fie asigurat în proporţie de 90% de la bugetul de stat, alocat de Guvern, iar diferenţa de 10% să fie suportată din bugetul consiliilor judeţene. Însă, anul acesta, Guvernul a alocat mai puţin de 30% din sumele necesare funcţionării Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău. Restul efortului financiar a fost suportat de Consiliul Judeţean Buzău", au explicat reprezentanţii Consiliului Judeţului Buzău.

Nu mai sunt bani pentru noiembrie şi decembrie

Totuşi, fondurile sunt insuficiente pentru achitarea remuneraţiilor aferente lunilor noiembrie şi decembrie, iar Consiliul Judeţean a trimis adrese către Guvern pentru a fi alocate sumele necesare:

"Proiectul bugetului de stat pe anul 2020 ne-a adus mai multe surprize neplăcute, printre care şi lipsa fondurilor pentru DGASPC Buzău. Am făcut mai multe demersuri către Guvernul României, dar în acelaşi timp am alocat fonduri din bugetul judeţului Buzău şi din excedent pentru ca salariaţii DGASPC Buzău să-şi poată primi salariile şi să nu lăsăm familiile fără surse de venit, mai ales în această perioadă dificilă pentru toată lumea. Am făcut eforturi şi vom face în continuare pentru ca salariaţii DGASPC să-şi poată primi salariile până la sfârşitul anului. Avem două luni care nu sunt acoperite ca finanţare, motiv pentru care, inclusiv ieri, am transmis încă o adresă către Guvern pentru a solicita finanţare".

Un calcul arată că ar mai fi nevoie de 28 de milioane de lei pentru ca toţi angajaţii să-şi primească banii şi în lunile următoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb