BVB Speranţe pe piaţa bursieră

ANDREEA NEGRU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 31 martie 2005

Evoluţia pieţei bursiere în cadrul şedinţei de ieri a fost pozitivă, indicii bursieri înregistrînd creşteri între 3,78% şi 4,8%.

Astfel, indicele BET-FI care urmăreşte evoluţia preţurilor acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare a crescut cu 4,8% datorită tendinţei de creştere a cotaţiilor SIF-urilor. Brokerii remarcă faptul că au început să apară cumpărătorii în piaţă, fapt care a determinat creşterea generală din ultimele două zile. Vîn-zătorii nu au mai fost atît de activi, ei mizînd pe creşteri viitoare. În prima jumătate a şedinţei bursiere cotaţiile la majoritatea acţiunilor au început să crească, a urmat o perioadă de stabilizare, iar spre finalul şedinţei au existat şi scăderi. Indicele ROTX (reflectă evoluţia a şase acţiuni cele mai lichide şi cu cea mai mare capitalizare bursieră) a crescut cu 4%.

"Antibiotice" Iaşi

La prima categorie a Bursei, cea mai bună evoluţie a preţului au înregistrat-o acţiunile producătorului de medicamente "Antibiotice" Iaşi. Cotaţia titlurilor a cres-cut cu 9,4% faţă de şedinţa anterioară, preţul la închiderea şedinţei fiind de 6.400 lei/acţiune. Brokerii sînt de părere că prin evoluţia înregistrată ieri, acţiunile ATB au recuperat jumătate din scăderea de la începutul lunii martie. Valoarea totală a tranzacţiilor a depăşit 3 miliarde lei, fiind transferate un număr de pes-te 600.000 acţiuni. În cadrul şedinţei s-a realizat o tranzacţie specială (deal) cu un număr de 300.000 acţiuni ATB, în valoare de 2 miliarde lei, la preţul de 6.700 lei/acţiune.

SSIF Broker Cluj

Acţiunile BRK au avut o lichiditate bună la categoria a doua, cu un rulaj de peste 22 miliarde lei şi un volum transferat care depăşeşte 500.000 acţiuni. Tranzacţiile perfectate ieri cu acţiunile societăţii de investiţii financiare au reprezentat aproximativ 2,3% din capitalul social. Cel mai mare pachet (84.500 acţiuni) s-a transferat spre sfîrşitul şedinţei de tranzacţionare, la preţul de 41.200 lei/acţiune. Acesta din urmă a fost şi preţul de la închiderea şedinţei, în scădere cu 4% faţă de ziua anterioară.

SIF 5 Oltenia Craiova

Cotaţiile acţiunilor celor cinci SIF-uri au avut o evoluţie pozitivă, înregistrînd creşteri între 2,8% SIF 5 şi 7,2% SIF4. Cele mai lichide acţiuni au fost cele ale SIF5, transferate într-un număr ce depăşeşte 3 milioane şi un rulaj de peste 34 miliarde lei. La jumătatea şedinţei s-a transferat un pachet cu 92.000 acţiuni la preţul de 11.300 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb