Camera Deputaţilor dezbate astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Ghinea

D.Ţ.
Politică / 14 iunie 2021

Camera Deputaţilor dezbate astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Ghinea

Camera Deputaţilor dezbate în plenul de luni, de la ora 16.00, moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea, iar votul va avea loc marţi, conform G4media.

Ludovic Orban a declarat miercuri la Parlament: "(Moţiunea) va fi dezbătută luni de la ora 16.00, iar votul va fi marţi, odată cu votul final din plenul de respingeri. Opoziţia a căutat sistematic să intre în subiectul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi opinia mea este că folosesc acest instrument parlamentar, regulamentar, moţiunea simplă, tocmai pentru a mai exprima puncte de vedere şi critici, după părerea mea în mare parte nefundamentate, cu privire la PNRR".

PSD a depus miercuri, la Camera Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Moţiunea este intitulată "Cristian Ghinea, de la zero la abis!".

Marţi, Marcel Ciolacu a intervenit, spunând că "avem nişte întrebări la domnul ministru Ghinea. De ce avem un program naţional făcut de firme de consultanţă încălcând legile din România? De ce prioritate de sute de milioane de euro au o destinaţie cu dedicaţie? De ce avem zero euro pentru irigaţii? De ce firmele româneşti nu primesc niciun euro prin PNRR la capitolul granturi?''. Tot marţi seară, Dan Barna a afirmat că moţiunea anunţată de PSD împotriva ministrului Cristian Ghinea este "un exerciţiu de umflat muşchii", întrucât social-democraţii sunt cel mai puţin îndreptăţiţi să exprime nemulţumiri.

Tot Barna afirma la TVR 1 că "E foarte caraghios că PSD (...) a văzut programul înainte, şi-au exprimat punte de vedere, o parte dintre ele au fost preluate. Sunt cel mai puţin îndreptăţii să exprime nemulţumiri, dar... Opoziţia trebuie să facă exerciţiul acesta al moţiunii simple".

Acesta a precizat că "în mod surprinzător au fost luaţi cumva în principal miniştrii USR PLUS", la depunerea moţiunilor simple şi a adăugat că "E un exerciţiu de umflat muşchii din partea PSD".

Social-democraţii au mai depus moţiuni simple împotriva miniştrilor Vlad Voiculescu, Claudiu Năsui şi Adrian Oros, toate respinse de Parlament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb