CĂTĂLIN DRULĂ: ''Predoiu, o unealtă care a distrus independenţa justiţiei''

G.U.
Politică / 14 martie 2022

''Predoiu, o unealtă care a distrus independenţa justiţiei''

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a apreciat astăzi că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ar fi "o unealtă care a distrus independenţa justiţiei" şi că preşedintele Klaus Iohannis s-ar fi dovedit "mai abil" decât Liviu Dragnea "în a pune căpăstru" justiţiei, informează Agerpres.

Precizările au fost făcute în contextul în care luni, la Camera Deputaţilor, se dezbate moţiunea simplă "Din nou cu tancul peste Justiţie", iniţiată de USR împotriva ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu. Drulă a estimat că parlamentarii din coaliţie nu vor susţine moţiunea, adăugând însă că aceştia "fac scut în jurul unui guvern incompetent".

"Nu vom înceta să ne luptăm în statul acesta pentru justiţie independentă, chiar dacă asta îi deranjează pe politicieni. Într-un fel, Iohannis a fost mai abil şi mai toxic decât Dragnea, care a dat lovitura pe faţă sistemului de Justiţie - a intrat direct cu piciorul, sprijinit de actualul ministru al Transporturilor - la OUG 13. Iohannis a făcut-o mai pe îndărăt, dar cu rezultate mai eficiente, din păcate, pentru această ţară, în a pune căpăstru justiţiei", a arătat Drulă, într-o declaraţie acordată presei.

Preşedintele interimar al USR a mai precizat că, deşi Predoiu a fost considerat în urmă cu mai mulţi ani "o speranţă", acum ar fi "doar un executant al agendei lui Iohannis de a pune pace şi linişte" peste sistemul de justiţie.

"A reînfiinţat SIIJ într-o formă pe steroizi - era mai OK forma de dinainte. Au reînfiinţat SIIJ-ul pentru ca controlul pe judecători şi intimidarea magistraţilor să fie deplină. Se vede transparent aici agenda lui Iohannis - un om care ne-a păcălit de două ori în alegeri că vine cu modernizarea justiţiei şi că justiţia va fi independentă. Din contră, e un om care are reflexe împotriva justiţiei, a procurorilor care îi deranjează pe politicieni. Reînfiinţatul SIIJ este o formă de presiune pe judecători. Aşteptăm scrisoarea Comisiei de la Veneţia şi avem indicii că este împotriva acestei forme de reînfiinţare. Avem discuţii şi la nivel european - inclusiv comisara Jourova (comisarul european pentru Justiţie, Vera Jourova, n.r.) care de asemenea este îngrijorată", a spus Drulă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. A perfecționat și perfecționează ,, statul de drept " care iese S T R Â M B . Indubitabil se vede.

    Justiția nu e independentă ?!

    Ce glume pt preșcolari....

    Păi au salariul cât vor , lucrează cum vor judecă cum vor, vin la serviciu când vor , părăsesc sistemul nu la 65 ani ci la 50 ani... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb