CE solicită Belgiei, Germaniei, Ciprului şi a României să respecte normele UE în privinţa calificărilor profesionale

D.R.
Miscellanea / 14 iulie 2023

CE solicită Belgiei, Germaniei, Ciprului şi a României să respecte normele UE în privinţa calificărilor profesionale

Comisia Europeană a decis să iniţieze o procedură de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere Germaniei şi a trimis un aviz motivat Belgiei , Ciprului şi României, pentru transpunerea incorectă a Directivei 2005/36/CE în privinţa calificărilor profesionale, informează un comunicat de presă, remis astăzi.

Directiva facilitează mobilitatea profesională şi recunoaşterea calificărilor la nivel transfrontalier. Aceste norme ale UE au un rol esenţial în abordarea deficitului de forţă de muncă calificată în întreaga UE. Este vorba în special de domeniul asistenţei medicale, care a fost afectat în mod deosebit de pandemia de COVID-19, unde normele contribuie la o mai bună realocare a personalului calificat acolo unde este necesar.

În cazul Germaniei, procedura vizează obstacolele din calea recunoaşterii calificărilor profesionale ale moaşelor. În ceea ce priveşte Belgia, este vorba despre impunerea unor cerinţe lingvistice excesive pentru cadrele didactice care doresc să lucreze în Comunitatea franceză, ceea ce limitează considerabil posibilitatea profesorilor străini de a lucra în Belgia. În ceea ce priveşte Ciprul, procedura de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor vizează obligaţia de şedere în Cipru pentru avocaţii care doresc să îşi presteze serviciile acolo, chiar dacă cerinţele privind reşedinţa sunt interzise în temeiul normelor UE.

În cazul României, procedura se referă la restricţia severă impusă medicilor veterinari de a presta temporar servicii dintr-un alt stat membru al UE, întrucât legislaţia română impune medicilor veterinari să obţină o autorizaţie prealabilă din partea forului profesional relevant înainte de a li se permite să presteze servicii temporare. Belgia, Germania, Cipru şi România au la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate să trimită un aviz motivat Germaniei sau să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la Belgia, Cipru şi România.

Prin pachetul său lunar de decizii în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor, Comisia Europeană ("Comisia") urmăreşte acţionarea în justiţie a statelor membre care nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce le revin în temeiul legislaţiei UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare şi domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislaţiei UE, în beneficiul cetăţenilor şi al întreprinderilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb