CEC Bank a acordat credite de 700 de milioane de lei din surse externe de finanţare

Andrei Stan
Bănci-Asigurări / 9 septembrie 2016

CEC Bank a acordat aproximativ 1.300 de credite din surse externe de finanţare, în valoare de 700 milioane lei, o pondere importantă, de circa 80%, fiind destinată întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-urilor), se arată într-un comunicat de presă al băncii.

Banca a acordat, în principal, credite de investiţii în sectoare precum: industrie, comerţ, servicii şi construcţii, cât şi linii de credit pentru susţinerea activităţilor curente.

CEC Bank a precizat: "Împreună cu principalii finanţatori externi (Banca Europeană de Investiţii - BEI, Fondul European de Investiţii - FEI, Swiss Contribution), CEC Bank a continuat în anul 2016 să susţină nevoile de finanţare ale companiilor româneşti. Din cele peste 250 de finanţări acordate în primele luni ale anului, o pondere semnificativă o au creditele din surse BEI (circa 65%) şi cele din instrumentul financiar JEREMIE (circa 30%)".

Preşedintele director general CEC Bank, Radu Graţian Gheţea, a precizat: "Plafonul disponibil pentru acordarea de credite din surse externe este de peste 900 milioane euro (echivalent lei), acestea putând fi accesate în lei sau euro pe termene maxime de 12 ani".

Banca mai susţine că facilităţile pe care le oferă au şi o componentă socială importantă, urmărindu-se menţinerea şi/sau crearea de locuri de muncă sau sprijinirea tinerilor antreprenori şi a tinerilor angajaţi. Potrivit comunicatului, în cadrul Programului Româno - Elveţian au fost menţinute, în acest an, 750 de locuri de muncă (din care 370 ocupate de femei) şi au fost create aproximativ 100 de noi locuri de muncă (din care 60 ocupate de femei).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb