CEC Bank semnează cu FEI un nou acord de 105 milioane de euro pentru susţinerea IMM-urilor

T.B.
Bănci-Asigurări / 26 octombrie 2023

CEC Bank semnează cu FEI un nou acord de 105 milioane de euro pentru susţinerea IMM-urilor

CEC Bank a semnat cu Fondul European de Investiţii (FEI) un nou acord, de 105 milioane de euro, pentru susţinerea IMM-urilor şi a companiilor mici cu capitalizare medie pentru creşterea competitivităţii acestora şi trecerea la o economie verde, sustenabilă, în cadrul PNRR - Compartimentul pentru Stat Membru România, se arată într-un comunicat al CEC Bank, remis redacţiei.

Acordul semnat recent permite CEC Bank să acorde împrumuturi IMM-urilor şi companiilor mici cu capitalizare medie, în condiţii avantajoase de dobândă, scadenţe extinse şi cerinţe de garanţii diminuate, se mai arată în comunicat.

Plafoanele contractate se ridică la 70 de milioane de euro pentru Competitivitatea IMM-urilor, şi la 35 de milioane de euro pentru Sustenabilitate, companiile eligible având posibilitatea de a accesa resurse necesare consolidării şi creşterii afacerilor, dar şi pentru tranziţia la o economie verde, sustenabilă, în linie cu tendinţele de dezvoltare la nivel european şi internaţional, informează banca.

În cadrul acestei noi colaborări cu FEI, CEC Bank este intermediar pentru facilitatea de garantare din cadrul InvestEU - Compartimentul pentru România. CEC Bank este un partener cu o lungă tradiţie al Fondului European de Investiţii pe piaţa din România, acesta fiind cel de-al patrulea acord semnat pentru susţinerea clienţilor băncii şi în general, pentru creşterea economiei româneşti, transmite sursa citată.

Experienţa CEC Bank, dobândită ca intermediar financiar în cadrul programelor de finanţare/garantare gestionate de FEI, va constitui un catalizator în implementarea noilor produse de garantare, potrivit sursei menţionate. Dacă avem în vedere şi acordurile anterioare de garantare - JEREMIE, Iniţiativa pentru IMM-uri şi COSME - cu acest nou acord, portofoliul de credite al CEC Bank în parteneriatele cu FEI depăşeşte 450 milioane de euro, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cec bank are nevoie urgenta de inbunatatire a securizarii conturilor . ...altfel ramaneti fara ele

    Cec bank desconsidera clientii.. si statul roman permite asta .

    Ca sa-ti recuperezi banii furati prin frauda bancara ( prin deficiente grave de securizare a conturilor personale) trebuie sa ii actionezi in judecata, sa pierzi timp si sa speri ca nu ramai cu conturi blocate de ei pe toata perioada litigiului. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb